Lukuaika: < 1 minuutti

#Lavrov kertoi perjantaina Ankarassa pidetyssä #tiedotustilaisuudessa, että Venäjä haluaa neuvotella #uudesta #maailmanjärjestyksestä #rauhanneuvotteluiden yhteydessä Ukrainassa.

Hän totesi myös, että Venäjä vastustaa #yksinapaista maailmanjärjestystä, jota johtaa yksi #hegemoninen toimija.Tämä lausunto voidaan tulkita Venäjän pyrkimykseksi saavuttaa tasapaino voimakkaiden kansainvälisten toimijoiden välillä. Venäjä on aiemmin arvostellut Yhdysvaltojen johtamaa läntistä #maailmanjärjestystä ja pyrkinyt vahvistamaan asemiaan kansainvälisessä politiikassa. #Lavrov on usein puhunut Venäjän halusta “#moninapaistaa” maailmanjärjestys.

Lavrov mainitsi myös #viljasopimuksen Mustanmeren alueella. Sopimuksen tarkoituksena on taata alusten turvallinen kulkeminen alueella, vaikka alueella on #SotaTila. Venäjä uhkasi vetäytyä sopimuksesta, jos #länsimaat eivät poista esteitä venäläisten #lannoitteiden ja #viljan vienniltä.

Tämä #uhkaus kertoo Venäjän halusta käyttää #taloudellisia #keinoja #poliittisen #paineen luomiseen. Venäjä on käyttänyt vastaavia keinoja aikaisemmin esimerkiksi Ukrainan sodan yhteydessä.

Turkin #ulkoministeri #MevlütÇavuşoğlu kannatti sopimuksen jatkamista, sillä se on tärkeä maailman #ruokakriisin pysäyttämisen kannalta. #Çavuşoğlu myös vaati esteiden poistamista venäläisten lannoitteiden ja viljan vienniltä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Venäjän ja länsimaiden suhteet kehittyvät #Lavrovin uusien lausuntojen jälkeen. Venäjän ja länsimaiden välit ovat olleet jännitteiset viime vuosina Ukrainansodan ja muiden kansainvälisten #konfliktien vuoksi. Lavrovin ehdotukset uudesta #maailmanjärjestyksestä saattavat herättää kysymyksiä Venäjän todellisista #tavoitteista #kansainvälisessä #politiikassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö