12181 latausta vuorokaudessa
10025 artikkelia

#Lavrov kertoi perjantaina Ankarassa pidetyssä #tiedotustilaisuudessa, että Venäjä haluaa neuvotella #uudesta #maailmanjärjestyksestä #rauhanneuvotteluiden yhteydessä Ukrainassa.

Hän totesi myös, että Venäjä vastustaa #yksinapaista maailmanjärjestystä, jota johtaa yksi #hegemoninen toimija.Tämä lausunto voidaan tulkita Venäjän pyrkimykseksi saavuttaa tasapaino voimakkaiden kansainvälisten toimijoiden välillä. Venäjä on aiemmin arvostellut Yhdysvaltojen johtamaa läntistä #maailmanjärjestystä ja pyrkinyt vahvistamaan asemiaan kansainvälisessä politiikassa. #Lavrov on usein puhunut Venäjän halusta “#moninapaistaa” maailmanjärjestys.

Lavrov mainitsi myös #viljasopimuksen Mustanmeren alueella. Sopimuksen tarkoituksena on taata alusten turvallinen kulkeminen alueella, vaikka alueella on #SotaTila. Venäjä uhkasi vetäytyä sopimuksesta, jos #länsimaat eivät poista esteitä venäläisten #lannoitteiden ja #viljan vienniltä.

Tämä #uhkaus kertoo Venäjän halusta käyttää #taloudellisia #keinoja #poliittisen #paineen luomiseen. Venäjä on käyttänyt vastaavia keinoja aikaisemmin esimerkiksi Ukrainan sodan yhteydessä.

Turkin #ulkoministeri #MevlütÇavuşoğlu kannatti sopimuksen jatkamista, sillä se on tärkeä maailman #ruokakriisin pysäyttämisen kannalta. #Çavuşoğlu myös vaati esteiden poistamista venäläisten lannoitteiden ja viljan vienniltä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Venäjän ja länsimaiden suhteet kehittyvät #Lavrovin uusien lausuntojen jälkeen. Venäjän ja länsimaiden välit ovat olleet jännitteiset viime vuosina Ukrainansodan ja muiden kansainvälisten #konfliktien vuoksi. Lavrovin ehdotukset uudesta #maailmanjärjestyksestä saattavat herättää kysymyksiä Venäjän todellisista #tavoitteista #kansainvälisessä #politiikassa.


Satunnainen:


Vastaavia: