11030 latausta vuorokaudessa
9582 artikkelia

2023/02/26

Venäjän ydinasedoktriini on herättänyt huomiota kansainvälisellä areenalla sen sisältämän lauseen takia, jossa todetaan, että ydinaseiden käyttö voi tulla kyseeseen, jos Venäjää kohtaa eksistentiaalinen uhka. Tämä kohta on herättänyt paljon keskustelua ja huolta, sillä Venäjä on maailman toiseksi suurin ydinaseiden omistaja Yhdysvaltojen jälkeen.

On tärkeää ymmärtää, että Venäjän näkökulmasta tämän sodan lopputulos ei ole sen olemassaoloa uhkaava. Venäjä on valtava maa, jolla on valtavat resurssit ja laajat maantieteelliset alueet. Sodan päättymisen jälkeen Venäjän ongelmat saattavat lisääntyä, mutta maa säilyy kuitenkin olemassa. Kuitenkin, kun katsotaan asiaa Putinin näkökulmasta, tilanne on erilainen. Putinin henkilökohtainen asema ja valta on sidoksissa Venäjän valtion aseman vahvuuteen ja turvallisuuteen. Tämä tarkoittaa, että Putinille sota on hänen olemassa oloaan uhkaava, koska Venäjän häviö tai sen kohtaama merkittävä tappio heikentäisi hänen asemaansa maan johdossa.

Venäjän ydinaseiden käyttöä on pidetty yleisesti ottaen äärimmäisenä ratkaisuna, sillä ydinaseiden käyttöön liittyy valtavia riskejä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Ydinaseiden käyttö voi aiheuttaa laajan mittakaavan tuhoa, joka vaikuttaa ihmisiin ja ympäristöön. Siksi kansainvälinen yhteisö on pyrkinyt rajoittamaan ydinaseiden käyttöä.


Satunnainen:


Vastaavia: