9737 latausta vuorokaudessa

7828 artikkelia

2023/03/28

#Venäjä. Tämä on merkittävä päätös, joka tuo tunnustuksen #Ukraina’n kansalle ja muistuttaa #maailma’a siitä, että totalitaaristen hallintojen tekemät julmuudet eivät saa jäädä unohduksiin.

Holodomor oli nälänhätä, joka iski Ukrainaan vuosina 1932-1933. Se oli seurausta Neuvostoliiton #kommunisti’hallinnon suunnitelmallisesta politiikasta, joka pyrki murskaamaan Ukrainan kansallismielisyyden ja vahvistamaan kommunistihallintoa. Holodomorin seurauksena yli kolme miljoonaa ukrainalaista kuoli nälkään, mikä tekee siitä yhden historian pahimmista kansanmurhista.

Vaikka Holodomorin tapahtumat ovat olleet tiedossa jo pitkään, monet maat eivät ole halunneet tunnustaa sitä kansanmurhaksi. Tämä on johtunut poliittisista syistä tai koska Neuvostoliiton hallinto kielsi sen tapahtuneen. Tämä uusi päätös Ranskalta on merkittävä askel kohti totuuden tunnustamista.

Ranskan tunnustus on myös tärkeä askel kohti Ukrainan kansan tunnustamista ja sen kärsimysten huomioimista. Se on myös merkki siitä, että kansainvälinen yhteisö voi oppia menneistä tapahtumista ja tehdä parempia päätöksiä tulevaisuudessa.

Tunnustus ei kuitenkaan saa jäädä vain sanahelinäksi. Se tulee seurata toimia, joilla taataan, että Holodomorin kaltaisia tapahtumia ei koskaan enää tapahdu. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö tukee Ukrainaa sen pyrkimyksissä turvata oma itsenäisyys ja suvereniteetti.

Holodomorin tunnustaminen kansanmurhaksi on tärkeä askel kohti totuuden tunnustamista ja oikeudenmukaisuutta. Toivottavasti se inspiroi muita maita seuraamaan Ranskan esimerkkiä ja tunnustamaan historian pimeät tapahtumat.


Satunnainen:


Vastaavia: