2023/03/07

Ukrainalaisen sotilaan viimeisiksi sanoiksi jäi Slava Ukraini.

Ukrainan sotilaiden sanoma “Slava Ukraini” on merkittävä ilmaisu, joka heijastaa heidän syvää rakkauttaan ja ylpeyttään kotimaahansa. Ukrainan sotilaat käyttävät tätä ilmaisua yleisesti tervehdyksenään ja taisteluhuutonaan, ja se on myös laajalti käytössä siviilien keskuudessa.

Historiallisesti “Slava Ukraini” oli osa Ukrainan itsenäisyysliikkeen iskulauseita, jotka käynnistyivät 1900-luvun alussa Venäjän keisarikunnan vallan alla. Itsenäisyyttä kannattaneet aktivistit käyttivät tätä ilmaisua osana kampanjaansa, joka pyrki edistämään Ukrainan kansallisen identiteetin ja kulttuurin tunnustamista.

Ukrainan itsenäistyminen vuonna 1991 loi uuden aikakauden Ukrainan historiassa, ja “Slava Ukraini” nousi jälleen merkittäväksi ilmaisuksi. Ukrainalaiset sotilaat ja kansalaiset käyttävät sitä ylpeyden ja kunnian ilmaisuna kotimaansa puolustamisessa.

“Slava Ukraini” on myös osoitus Ukrainan kansan sitoutumisesta vapauden, demokratian ja kansallisen itsemääräämisoikeuden arvoihin. Ukrainan sotilaat ovat taistelleet rohkeasti ja uhrautuvasti maansa itsenäisyyden ja alueellisen koskemattomuuden puolesta, ja “Slava Ukraini” on heidän tapansa ilmaista kiitollisuuttaan maalleen.

Lisäksi “Slava Ukraini” on myös symbolinen vastalause Venäjän agressiolle Ukrainaa vastaan. Venäjän miehitys Krimillä ja Ukrainan itäosissa on synnyttänyt sodan, joka on vaatinut tuhansia ihmishenkiä ja jättänyt jälkeensä syvän jäljen Ukrainan yhteiskuntaan. “Slava Ukraini” on osa Ukrainan kansan vastarintaa Venäjän imperialistiselle politiikalle.

Kaiken kaikkiaan “Slava Ukraini” on syvällinen ilmaisu, joka heijastaa Ukrainan kansan syvää rakkautta kotimaahansa ja sen arvoihin. Ukrainan sotilaat käyttävät sitä rohkeutensa ja uhrautuvuutensa ilmaisemiseen, ja se on myös osa Ukrainan kansan vastarintaa Venäjän aggression ja imperialismia vastaan.

Alla video, erittäin raakaa materiaalia, en suosittele katsomaan.

Jos tätä katsoessasi ajattelet, että sota on raakaa ja sotarikoksia tapahtuu molemmin puolin, niin muista se että tämä sotilas seisoi aseettomana omalla maallaan – Ukrainassa – puolustaen naisia ja lapsiaan raiskaaja-terroristeilta!

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:05.30