10472 latausta vuorokaudessa
9445 artikkelia

2023/03/10

Suomen #pääministeri Sanna Marin on viime aikoina herättänyt keskustelua julkisuudessa Ukrainan sotaan liittyen. Hän on ilmaissut toiveen lähettää Suomen ilmavoimien taisteluhävittäjiä tukemaan Ukrainaa Venäjän hyökkäyksen keskellä. Tämä on herättänyt paljon keskustelua niin Suomen poliittisella kentällä kuin kansainvälisesti.

Suomen historia on ollut vahvasti sidoksissa Venäjään ja #Neuvostoliitto’on. Monet suomalaiset ovat kokeneet #Venäjä’n vaikutuksen historian eri vaiheissa, erityisesti talvi- ja jatkosodassa. Tämä onkin yksi syy siihen, miksi Suomen liittoutumattomuus oli aiemmin niin tärkeä kansalliselle turvallisuudelle. Suomi ei halua asettua suoraan vastakkain Venäjän kanssa. Nyt olemme jo #NATO:n porstuassa jotta #suomettuminen voidaan unohtaa.

Kuitenkin Ukrainan tilanne on herättänyt huolta koko maailmassa. Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja vaikuttaa pyrkivän laajentamaan valtaansa alueella. Sanna Marinin ehdotus onkin herättänyt kysymyksiä siitä, millaisia vaikutuksia Suomen osallistumisella Ukrainan konfliktiin taisteluhävittäjien antamisella voisi olla.


Satunnainen:


Vastaavia: