9468 latausta vuorokaudessa

7425 artikkelia

2023/03/10

Ukrainan #presidentti #VolodomyrZelenskyi ja Suomen pääministeri #SannaMarin tapasivat perjantaina #Kiova’ssa, jossa he keskustelivat maiden välisestä yhteistyöstä ja Ukrainan tilanteesta Venäjän hyökkäyksen keskellä. Zelenskyi aloitti puheensa ilmaisemalla kiitollisuutensa Suomen kansalle heidän tuestaan Ukrainalle. Presidentti korosti myös Suomesta tulevan jatkuvan avun merkitystä Ukrainan armeijalle.

#Zelenskyi mainitsi myös Suomen liittymisen #yhteistyö’hön, jonka tarkoituksena on lähettää Ukrainaan #panssarivaunu’ja vahvistamaan maan puolustuskykyä. Hän ilmaisi toiveen siitä, että Ukraina saisi entistä kattavampaa ja nopeampaa aseapua. Zelenskyi kielsi myös kaikki vihjailut Ukrainan osallisuudesta #NordStream -kaasuputken räjähdyksiin ja totesi, että syyllinen ei ole Ukraina.

Sanna Marin puolestaan ilmaisi tukensa Ukrainan kansalle, joka taistelee edelleen Venäjän hyökkäystä vastaan. Hän kertoi Suomen hallituksen antamasta tuesta, johon sisältyi muun muassa asetoimituksia, energiamuuntajia ja humanitaarista apua. Pääministeri toi myös esille toiveensa siitä, että Suomi hyväksyttäisiin Natoon yhdessä Ruotsin kanssa ennen #Vilna’n huippukokousta, mikä vahvistaisi Ukrainan asemaa.

Ukrainan ja Suomen ministeriöt allekirjoittivat myös muistion yhteistyöstä #infrastruktuuri’n ja #ympäristönsuojelu’n aloilla, mikä osoittaa maiden välisen yhteistyön laajuuden.

Zelenskyin ja Marinin tapaaminen vahvisti Ukrainan ja Suomen välistä yhteistyötä ja tukemista Venäjän hyökkäyksen uhatessa Ukrainan itsenäisyyttä ja turvallisuutta. Maiden jo aiemmin aloittama yhteistyö on osoittautunut tärkeäksi Ukrainan aseman vahvistamisessa #terroristivaltio #Venäjä’n raakalaismaisen sodan vuoksi. Ukrainan ja Suomen yhteistyön merkitys tulee korostumaan entisestään jatkossa.


Satunnainen:


Vastaavia: