Etusivu > #SannaMarin palkitaan taas – nyt #Trailblazer-palkinnolla – #GirlPower!

2023/06/07 05:06

Lukuaika: 2 minuuttia

Suomalaisen järjestön iloisin mielin jakama Trailblazer-palkinto myönnetään tänä vuonna ansioituneille naispoliitikoille, joiden johtajuus on ollut inspiraationa ja muutoksen edustajana käytännön esimerkkien kautta. Palkintojenjakotilaisuus pidetään Brysselissä torstaina, ja yksi palkinnon saajista on Suomen pääministeri Sanna Marin (sd).

Trailblazer-palkinto tunnustaa yleisesti poliittisten esteiden rikkomista sekä nousua korkeimpiin päätöksentekotehtäviin. Pääministeri Marinin lisäksi palkinnon saavat myös Etiopian presidentti Sahle-Work Zewde, Moldovan entinen pääministeri Natalia Gavrilița ja Irlannin entinen presidentti Mary Robinson.

Viime vuonna Trailblazer-palkinnon sai valkovenäläinen poliitikko Svjatlana Tsihanouskaja. Vuonna 2020 palkinnon sai Norjan pääministeri Erna Solberg. Tämänvuotiset palkinnonsaajat edustavat monia eri maita ja ovat toimineet merkittävissä poliittisissa tehtävissä.

Pääministeri Sanna Marin on noussut valtakunnan johtoon nuorena ikäisenään ja on osoittanut vahvaa johtajuutta Suomen hallituksessa. Hän on ollut esimerkkinä monille naisille ja nuorille sukupolville, innostaen heitä tavoittelemaan omia poliittisia päämääriään. Marinin kyky yhdistää poliittinen päätöksenteko ja empatia on tehnyt hänestä arvostetun johtajan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Etiopian presidentti Sahle-Work Zewde on ollut edelläkävijä Afrikan poliittisessa kentässä ja on toiminut aktiivisesti naisten oikeuksien edistämiseksi. Hän on avannut tietä naisille korkeisiin poliittisiin tehtäviin ja osoittanut vahvaa johtajuutta maassaan.

Moldovan entinen pääministeri Natalia Gavrilița on tehnyt merkittävää työtä maansa kehittämiseksi ja uudistamiseksi. Hänen toimintansa on inspiroinut nuoria naisia ja kannustanut heitä ottamaan aktiivisen roolin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Irlannin entinen presidentti Mary Robinson on pitkän uransa aikana osoittanut omistautumistaan ihmisoikeuksien puolustamiseen ja kestävän kehityksen edistämiseen. Hän on toiminut esikuvana monille naisille ympäri maailmaa ja rohkaisee jatkuvasti toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Trailblazer-palkinnon myöntäminen näille ansioituneille naispoliitikoille korostaa naisten roolia ja merkitystä poliittisessa johtajuudessa. Palkitut naiset ovat osoittaneet, että naiset voivat menestyä ja vaikuttaa merkittävästi poliittisissa tehtävissä. Heidän saavutuksensa inspiroivat muita naisia ja edustavat toivoa muutoksen saavuttamisesta yhteiskunnissa ympäri maailmaa.