10965 latausta vuorokaudessa
9562 artikkelia

2023/03/13

#Tsetsenia’n #sotapäällikkö #RamzanKadyrov’in sairastuminen munuaisongelmiin on herättänyt laajaa #spekulaatio’ta. Kadyrov on tunnettu #Venäjä’n presidentin #VladimirPutin’in läheisenä liittolaisena ja voimamiehenä, joka on noussut valtaan Tšetšenian sodan aikana. Hänen sairastumisensa ja huhut myrkytyksestä ovat herättäneet kysymyksiä hänen poliittisesta tulevaisuudestaan ja Tšetšenian vakauden tilasta.

Kadyrov on ollut vallassa Tšetšeniassa vuodesta 2007 lähtien, ja hän on saanut huomiota kansainvälisessä mediassa useista syistä. Hänen tukensa Venäjän hallitukselle ja Putinille on ollut vankka, mutta samalla hänen toimintansa on ollut kiistanalaista. Kadyrov on syyttänyt Venäjän puolustusministeriötä ja tietyt kenraalit Tšetšenian #sotakoneisto’n vastaisesta #salaliitto’sta ja hän on ollut myös kannattanut #ydinase’iden käyttöä #Ukraina’a vastaan. Hänen kovana pidetty asenteensa on myös ollut syynä huoleen, että hänen sairastumisensa voi heikentää Tšetšenian vakautta.

Kadyrovin yhteydenotto lääkärille Yhdistyneistä arabiemiirikunnista sen sijaan, että hän olisi hakenut hoitoa Venäjältä, on herättänyt epäilyksiä hänen pelostaan #myrkytys’tä kohtaan. Useat #oppositiolähteet ovat myös väittäneet, että Kadyrovin #munuaissairaus oli syynä hänen poissaoloonsa Putinin #kansantilapuhe’esta viime kuussa. Kadyrovin ulkonäön “paisuminen” on myös huomattu, ja se on herättänyt kysymyksiä hänen terveydentilastaan.

Kadyrovin läheinen liittolainen kenraalimajuri #AptiAlaudinov joutui myös “murhayrityksen” kohteeksi viime kuussa, mikä lisää pelkoa Kadyrovin kohtalosta. Alaudinovin tapahtumaan liittyy huhuja, että hän vastusti Tšetšenian hallinnon #korruptio’ta ja Kadyrovin valta-asemaa.

Kadyrovin sairastuminen ja huhut myrkytyksestä ovat lisänneet epävarmuutta Tšetšenian poliittisesta tulevaisuudesta. Kadyrov on ollut keskeinen voimahahmo alueella


Satunnainen:


Vastaavia: