Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2867 artikkelia

0:00

2023/09/15Venäjän Tšetšenian tasavallan johtaja, Ramzan Kadyrov, on ollut otsikoissa viime aikoina, mutta ei ehkä syystä, jonka odotat. Ukrainan tiedustelun edustaja, Andriy Yusov, ilmoitti äskettäin, että Kadyrovilla on jälleen ollut “vaikea pahenemisvaihe” ja että hän on ollut erittäin huonossa kunnossa viimeisten päivien ajan. Jotkut uutisvälineet jopa väittivät, että Kadyrov on vaipunut koomaan. Koko tilanne on saanut minut pohtimaan: “Mitä oikein tapahtuu?”

Kuvitellaanpa hetki, että tämä on kääntynyt komediaksi, koska voisi olla vaikea käsittää, että Kadyrovilla on taipumusta päätyä tällaisiin tilanteisiin. Ehkä hän harjoittaa liikaa voimistelua tai saattaa olla joutunut pienen puolapuun onnettomuuden uhriksi? Ei tietenkään, mutta jokaisen pitäisi ottaa tilanne huumorilla.

Koko episodi alkoi, kun Tšetšenian tasavallan johtaja päätti sekaantua Ukraina’n asioihin. Ukrainan turvallisuuspalvelu julisti Kadyrovin etsintäkuulutetuksi sen jälkeen, kun hän väitti Ukrainan olevan osa Venäjä’ä ja osallistui aggressiiviseen sotilaalliseen toimintaan Ukrainan itäosissa. Tällaiset sekaantumiset eivät tietenkään olleet hauskoja, ja Kadyrovista tuli epäsuosittu vieras Ukrainassa.

Tilanne on monimutkainen, mutta yksi asia on varma: Kadyrov ei ole saanut suurta suosiota Ukrainassa. Hänen “vaikeat pahenemisvaiheensa” voivat olla seurausta monista tekijöistä, mutta yksi asia on selvä: huumori voi auttaa meitä käsittelemään tällaisia monimutkaisia tilanteita.

Tietenkin toivon parasta Kadyroville ja uskon että hänen kärsimyksensä päätetään pikaisesti.

Sillä välin voimme yrittää säilyttää huumorin hengen ja toivoa, että poliittiset selkkaukset ratkaistaan diplomatian ja neuvottelujen avulla.