Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjä hukkasi valtavasti #resursseja ja #lapsiaan, mutta ei saanut juuri mitään vastineeksi. Tämä on havaittavissa kaikilla alueilla, kuten #Vuhledariassa, #Kreminnassa, #Kupjanskissa, #Zaporizhzhiassa ja #Bakhmutissa. Venäjän edistyminen oli vähäistä tai ei ollut ollenkaan – vaikea sanoa kun linjat eivät siirtyneet.

Venäjän aikeista on piirretty karttoja ja sotilasanalyytikot ovat ajatelleen, että Venäjä aikoi toteuttaa operaationsa neljässä vaiheessa. Ensin he aikoivat murtautua #Ukrainan linjojen läpi useissa kaupungeissa, kuten #Bakhmutissa, #Kreminnassa ja #Vuhledarissa.

Seuraavaksi he aikoivat siirtyä syvemmälle Ukrainan alueelle ja saartaa toisen #puolustuslinjan kaupunkeja, kuten #Kramatorskia ja #Slovianskia. Kolmannessa vaiheessa Venäjä aikoi murtaa Ukrainan vastarinnan toisella #puolustuslinjalla ja ottaa haltuunsa useita muita kaupunkeja.

Lopuksi #Venäjä aikoi valloittaa #Pokrovskin ja #Dobropillyan kaupungit sekä valloittaa muun #Donetskin alueen.

Venäjä aikoi lopulta julistaa voiton ja tarjota #tulitaukoa. He olisivat vaatineet uutta #rajaa tai #kosketuslinjaa ja #Harkovan alueen alueet olisivat pysyneet Venäjän vallan alla. Tämä olisi ollut suuri #voitto Venäjälle, sillä he olisivat siten #neutraloineet suurimman osan Ukrainan #armeijasta.

Kuitenkin Venäjän #operaatio #epäonnistui täysin. He eivät päässeet edes yli ensimmäisen vaiheen ja seurauksena oli täydellinen #katastrofi Venäjälle. Venäjän #armeija menetti paljon #resursseja ja #henkilöstöä, eikä saavuttanut tavoitteitaan ollenkaan.

Tämä #epäonnistuminen on osoitus siitä, että Venäjän aikeet saattoivat olla liian #kunnianhimoisia ja että heidän #strategiansa eivät nyt toimineet. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö seuraa tarkasti Venäjän toimia ja valvoo niitä, jotta vastaavaa sotaa ei pääse enää koskaan syntymään tulevaisuudessa.

Käytännössä #Venäjä on nyt jo hävinnyt #sodan – kuten ennustettiin jo vuosi sitten.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö