10754 latausta vuorokaudessa
9395 artikkelia

2023/04/05

#Jihadistijärjestö #ISIS’in korkea-arvoinen johtaja Khalid ‘Aydd Ahmad al-Jabouri on kuollut maanantaina Yhdysvaltojen tekemässä iskussa, kertoo #CNN. Al-Jabouri vastasi Eurooppaan suuntautuvien iskujen suunnittelusta, ja hänen kuolemansa on väliaikaisesti häirinnyt järjestön kykyä suunnitella ulkoisia #hyökkäyksiä.

Yhdysvaltain asevoimien sotatoimialueen päämajan (#USENTCOM) mukaan siviilejä ei kuollut tai loukkaantunut iskussa. USENTCOM on ilmoittanut, että #Yhdysvallat ovat viime kuukausien aikana tehneet useita iskuja #Syyrian pohjoisosissa ISISiä vastaan.

Isisin toiminta on heikentynyt viime vuosien aikana, mutta #järjestö pystyy edelleen jatkamaan operaatioitaan ja halutessaan myös laajentamaan toimintaansa Lähi-Idän ulkopuolelle, kertoo yhdysvaltalaiskenraali #ErikKurilla. Yhdysvallat jatkavat ISISin vastaisia toimia Syyriassa.

Isis on tullut tunnetuksi #julmuudestaan ja #brutaalista #väkivallastaan, ja se on toteuttanut useita #terrori-iskuja eri puolilla #maailmaa. Järjestö on menettänyt merkittävästi aluettaan Syyriassa ja #Irakissa, mutta se on edelleen #aktiivinen ja #vaarallinen #terroristijärjestö. ISISin vastaiset toimet jatkuvat, kun maailman yhteisö pyrkii kitkemään tämän vaarallisen järjestön ja sen toiminnan kokonaan.


Satunnainen:


Vastaavia: