12264 latausta vuorokaudessa
10060 artikkelia

Plan on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten oikeuksia ja tasa-arvoa ympäri maailman. Planin työ perustuu siihen vakaumukseen, että jokaisella lapsella on oikeus elämään, suojeluun, koulutukseen ja osallistumiseen yhteiskunnassa. Järjestön toiminta on suunnattu erityisesti kehittyviin maihin, joissa lapset ja nuoret ovat usein heikoimmassa asemassa.

Planin juuret juontavat jo yli 80 vuoden päähän, sillä järjestö perustettiin jo vuonna 1937. Alunperin se keskittyi toimintaan Aasian maissa, mutta nykyisin sen toiminta ulottuu yli 70 maahan neljällä eri mantereella. Planin toimintaan kuuluu muun muassa kehitysyhteistyötä, koulutusohjelmia, hätäaputoimia ja vaikuttamistyötä.

Koulutus on yksi Planin keskeisimmistä toiminta-alueista. Järjestö pyrkii varmistamaan, että kaikilla lapsilla on mahdollisuus käydä koulua ja saada laadukasta opetusta. Erityisesti tyttöjen koulutuksen edistäminen on tärkeää, sillä he joutuvat usein jäämään vaille koulutusta esimerkiksi varhaisiin avioliittoihin ja perhevelvollisuuksien takia. Tämän lisäksi Plan pyrkii tarjoamaan koulutusmahdollisuuksia myös konfliktien ja luonnonkatastrofien keskellä eläville lapsille ja nuorille.

Planin toimintaan kuuluu myös lasten oikeuksien edistäminen ja suojeleminen. Järjestö tekee yhteistyötä paikallisten yhteisöjen ja viranomaisten kanssa, jotta lasten oikeudet tulisivat paremmin huomioiduiksi ja lapsia suojeltaisiin esimerkiksi lapsiavioliitoilta, lapsityövoimalta ja väkivallalta. Lisäksi Plan kampanjoi muun muassa tyttöjen ympärileikkausten ja lapsiavioliittojen lopettamiseksi.

Planin tavoitteena on myös edistää lasten ja nuorten osallistumista yhteiskunnassa ja omien oikeuksiensa puolustamista. Järjestö tarjoaa nuorille mahdollisuuksia osallistua esimerkiksi nuorisoparlamentteihin ja järjestää koulutuksia ja tapahtumia, joissa lapset ja nuoret voivat oppia tärkeitä taitoja ja vaikuttaa oman elämänsä asioihin.

Planin toiminnassa korostuu myös sukupuolten välinen tasa-arvo ja tyttöjen aseman parantaminen yhteiskunnassa. Plan kampanjoi tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta ja tarjoaa heille tietoa ja tukea. Järjestö myös pyrkii edistämään naisten taloudellista riippumattomuutta ja päätöksentekokykyä.

Planin työ perustuu pitkäjänteisyyteen, ja sen tavoitteena on luoda pysyviä muutoksia lasten ja nuorten elämään. Järjestön toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota paikallisten ihmisten ja yhteisöjen osallistumiseen ja tarpeiden huomioimiseen. Lisäksi Plan toimii paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja tekee yhteistyötä myös muiden kansalaisjärjestöjen ja kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Planin työ onkin tuottanut positiivisia tuloksia ja auttanut lukemattomia lapsia ja nuoria ympäri maailman. Järjestö on saanut myös kansainvälistä tunnustusta työstään, muun muassa YK:n lastenoikeuksien komitealta sekä Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2014.

Suomen Plan on yksi maailman suurimmista Plan-järjestön yhdistyksistä ja se on toiminut Suomessa jo vuodesta 1973. Suomen Planin tärkeimpänä tehtävänä on kerätä varoja Planin työn tukemiseksi ja tiedottaa suomalaisia lasten oikeuksista ja Planin toiminnasta. Järjestö tekee myös yhteistyötä suomalaisten koulujen ja nuorten kanssa ja tarjoaa heille mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistyöhön ja kampanjoihin.

Planin työ onkin tärkeää ja tarpeellista, sillä monilla lapsilla ja nuorilla ei yhäkään ole mahdollisuutta elää turvallista ja hyvää elämää. Planin tavoitteena on, että jokainen lapsi saa olla lapsi ja toteuttaa unelmiaan. Jatkuvalla työllään järjestö pyrkii luomaan parempaa tulevaisuutta lapsille ja nuorille ympäri maailman ja toivottavasti saavuttaa tavoitteensa yhä useamman lapsen kohdalla.


Satunnainen:


Vastaavia: