Lukuaika: < 1 minuutti

Suomen #puolustusministeri #AnttiKaikkonen on ilmoittanut, että #Suomi valmistelee parhaillaan #puolustustukipaketti’a #Ukraina’lle, mutta #hävittäjäapu ei ole todennäköistä. Suomen #hävittäjät ovat käytössä tulevat vuodet, minkä jälkeen niiden #elinkaari päättyy noin kolmen vuosikymmenen käytön jälkeen. #Kaikkosen mukaan keskustelu koneiden mahdollisesta siirrosta ulkomaille ei ole ajankohtainen.

Uutinen herätti huomiota, kun #pääministeri #SannaMarin tapasi Ukrainan presidentin #VolodymyrZelenskyin maaliskuun alkupuolella ja kertoi, että #hävittäjien luovutuksesta tulee voida käydä keskustelua. Puolustusministeri #Kaikkonen ja tasavallan presidentti #SauliNiinistö eivät kuitenkaan olleet etukäteen tietoisia #Marin’in avauksesta.

Suomen päätös olla luovuttamatta #hävittäjiä Ukrainalle on ymmärrettävä. F/A-18 #Hornet -hävittäjät ovat tärkeä osa Suomen #puolustusta, ja niitä tarvitaan myös tulevaisuudessa. Samalla on tärkeää, että #Suomi jatkaa tukensa antamista #Ukrainalle muilla tavoin, esimerkiksi #puolustustukipaketin muodossa.

Suomen päätös antaa tukensa Ukrainalle, mutta olla luovuttamatta hävittäjiä, osoittaa maan vastuullisen suhtautumisen kansainvälisiin suhteisiin ja #kriisitilanteisiin. Suomi haluaa edistää #rauhaa ja #vakautta, ja tällainen päätös tukee tätä tavoitetta.

#video

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö