Lukuaika: < 1 minuutti

#Venäjä’n ja #Ukraina’n välisen #sodan alkamisen jälkeen yli miljoona nuorta miestä on jättänyt Venäjän taakseen pakoon #sotaa.

Sodan alun jälkeen monet venäläiset ovat kärsineet #taloudellisista ja #sosiaalisista haasteista. Kun Venäjän #talous on laskenut viime aikoina niin monet ihmiset ovat edelleen köyhempiä kuin aiemmin. Lisäksi sodan aikana monet nuoret miehet ovat menettäneet perheenjäseniään tai joutuneet itse #taistelu’ihin.

Siksi monet ovat lähteneet etsimään parempaa tulevaisuutta muualta. Suosituimpia kohteita ovat olleet Euroopan maat, kuten #Saksa ja #Suomi, sekä #Yhdysvallat ja #Kanada.

Venäjän #viranomaiset eivät ole olleet tyytyväisiä tähän kehitykseen ja ovat yrittäneet estää ihmisten lähtöä maasta. Esimerkiksi vuonna 2021 hyväksyttiin laki, jonka mukaan Venäjän kansalaisilla on oltava lupa asua ulkomailla yli 183 päivää vuodessa.

Myös #valtio ottaa #passeja haltuun henkilöiltä joita ei haluta päästää #pakenemaan maasta.

Vaikka monet nuoret miehet ovat löytäneet uuden kodin ja paremman elämän muualta, monet jättävät silti taakseen rakkaansa ja #kotimaa’nsa. Sodan seuraukset tulevat vaikuttavat monen venäläisen elämään tulevaisuudessa ja tilanne näyttää olevan pitkäkestoinen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö