Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Viro | #Latvia | #Liettua ymmärtää #Venäjä’n ja #ValkoVenäjä’n #sota-uhkan – #raja’t vahvistetaan

2024/01/19

Venäjän ja Valko-Venäjän Vastaisia Rajoja Vahvistetaan Baltiassa.

Viron, Latvian ja Liettuan yhteinen päätös vahvistaa Venäjän ja Valko-Venäjän vastaisia rajojaan uusilla puolustusrakennelmilla on merkittävä askel alueen turvallisuuden kannalta. Viron puolustusministeriön tänään antama lausunto kertoo tästä päätöksestä, joka on seurausta kasvavasta huolesta Venäjän toimien suhteen.

Kolmen Baltian maan, Viron, Latvian ja Liettuan, yhteistyö heijastuu voimakkaasti niiden yhteisessä pyrkimyksessä suojata alueensa. He ovat sopineet tästä strategisesta liikkeestä tänään Latvian pääkaupungissa Riiassa pidetyssä kokouksessa. Tämä päätös on vastaus Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän toimintaan, erityisesti sen jatkuvassa hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan.

Etenkin Latvia ja Liettua, joilla on pitkät rajat Valko-Venäjän kanssa, ovat tunteneet tarvetta vahvistaa rajaturvallisuuttaan. Valko-Venäjä on toiminut läheisessä liittolaisuudessa Venäjän kanssa, ja tämä yhteistyö on herättänyt huolta Baltian maissa. Uusilla puolustusrakennelmilla pyritään vahvistamaan rajaturvallisuutta ja estämään mahdolliset uhkat.

Tämä toimenpide on osa laajempaa turvallisuusstrategiaa, jossa Baltian maat pyrkivät varmistamaan alueensa suvereniteetin ja turvallisuuden nykyisen geopoliittisen tilanteen valossa. Päätös vahvistaa rajoja on merkittävä askel alueen itsenäisyyden ja turvallisuuden suojelemiseksi. Se on myös osoitus Baltian maiden yhteistyöstä ja yhteisestä sitoutumisesta kansalliseen ja alueelliseen turvallisuuteen.