Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän olympiakomitean johtaja Stanislav Pozdnjakov on palkinnut maan armeijaseura Moskovan TsSKA:n ansiokkaasta työstään Venäjän olympialiikkeen kehittämisessä. Tämä tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun Venäjä oli tehnyt pommitusiskun, jossa kuoli 25 ukrainalaista siviiliä, mukaan lukien kolme lasta.

Moskovan TsSKA on osa Venäjän puolustusministeriön osastoa, ja se perustettiin jo vuonna 1923. Seura on aktiivinen yli 40 eri urheilulajissa, ja sen urheilijat ovat voittaneet yhteensä 463 olympiakultaa Neuvostoliitolle ja Venäjälle.

Pozdnjakov itse on entinen everstiluutnantti Venäjän armeijassa, ja hän jakoi palkinnon seuralle tilaisuudessa, jossa palkittiin muita sotilasupseereita. Venäjän presidentti Vladimir Putin lähetti myös viestin TsSKA:lle, kehuen seuran urheilijoiden sitoutumista ja menestystä monissa eri lajeissa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on suositellut, että lajiliitot voivat ottaa mukaan kansainvälisiin kilpailuihin yksittäisiä venäläisurheilijoita, jos he eivät ole yhteydessä Venäjän armeijaan. Jos KOK jatkaa tätä linjaustaan, TsSKA:n urheilijat eivät voisi osallistua näihin kilpailuihin, sillä seura on yhteydessä Venäjän armeijaan.

Pozdnjakov on jatkanut lobbausta KOK:n suuntaan, jotta venäläisurheilijoiden osallistumisehtoja löyhennettäisiin. Hän uskoo vahvasti, että seuran urheiluinfrastruktuuria ja valmennuspotentiaalia voitaisiin hyödyntää kaikkien venäläisten urheilulajien tulevaisuuden hyväksi.

Vaikka Pozdnjakov onkin ollut menestyksekäs urheilija ja voittanut kolme olympiakultaa, hänen poliittiset näkemyksensä ja toimintansa ovat herättäneet kritiikkiä. Viime vuonna hän kehotti venäläisiä urheilijoita liittymään sotaan ja taistelemaan Ukrainaa vastaan.

Venäjällä urheilu ja isänmaa sekä sota kulkee käsi kädessä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö