Etusivu > #Britannia: #Venäjä’n #terveydenhuolto ongelmissa #Ukraina’n sodan vuoksi – #sairaala #terveys #sairaus #sota

2024/01/15 04:01

Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa nähdään nyt selvästi heijastuvan myös sen terveydenhuoltojärjestelmään, paljastaa Britannian puolustusministeriön tuore tiedusteluraportti. Raportin mukaan Venäjän kansalaiset kohtaavat merkittäviä vaikeuksia päästessään terveydenhuollon palveluihin, kuten sairaalahoitoon. Tilanne on entisestään pahentunut tarvike- ja lääkepulalla.

Tiedusteluraportissa korostetaan, että terveydenhuollon resurssipulan taustalla on suurelta osin Ukrainan sota. Monet sairaalat ovat uudelleenohjanneet resurssinsa rintamalla loukkaantuneiden hoitoon, mikä on johtanut vakaviin puutteisiin siviiliväestön hoidossa. Tämän seurauksena Venäjän hallinto on joutunut tekemään leikkauksia terveyspalveluihin, erityisesti henkilöstöresurssien niukkuuden vuoksi.

Tilanne heijastaa Venäjän sotilaallisten toimien laajempaa vaikutusta yhteiskuntaan, jossa siviilien peruspalvelut uhrautuvat sotaponnistelujen vuoksi. Raportti valottaa karua todellisuutta, jossa sotatoimien seuraukset ulottuvat rintamalta aina kansalaisten arkielämään asti, heikentäen vakavasti jo ennestäänkin haasteellista terveydenhuollon tilannetta maassa.