2023/12/26

Ukrainan ilmavoimat tekivät aikaisin aamulla 26. joulukuuta lähes oopperamaisen iskun, jossa tuhottiin venäläinen maihinnousualus Novocherkassk Feodosiassa, miehitetyssä Krimissä. Ilmavoimien komentaja Mykola Oleshchuk ilmoitti tapahtuneesta, ja sosiaalinen media täyttyi nopeasti pilke silmäkulmassa kirjoitetuista päivityksistä.

“Ja Venäjän laivasto vain kutistuu kutistumistaan,” Oleshchukin postauksessa hehkutettiin. “Tällä kertaa suuri maihinnousulaiva Novocherkask… Kiitos ilmavoimien lentäjille ja kaikille osallisille!”

Kyseisenä yönä noin kello kolmen aikaan paikallista aikaa Feodosiassa raportoitiin räjähdyksistä. Kerrottiin, että aluksella, joka kuljetti Iran’ista ostettuja ammuksia, oli räjähtänyt ja laiturialueella syttynyt tulipalo.

Venäjä-mielisen median mukaan asukkaat raportoivat kuulleensa kovia pamauksia ja nähneensä savupilviä, ja liikenne Krim’in sillalla oli estetty.

Sergei Aksenov, Venäjän miehityshallinnon johtaja Krimillä, totesi, että “vihollisen hyökkäys oli suoritettu Feodosian alueella ja satama-alue on nyt eristetty.” Hänen kommenttinsa toi mieleen klassiset sotaelokuvat, joissa viranomaiset yrittävät pysyä tyynenä kaaoksen keskellä.

Näin Ukrainan ja Venäjän jatkuva sota sai uuden luvun, joka varmasti muistetaan yhtenä monista dramaattisista hetkistä tässä pitkittyneessä ja monimutkaisessa tarinassa.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:56.31