2023/05/06

Suomen presidentinvaali 2024 lähestyy, ja se järjestetään sunnuntaina 28. tammikuuta 2024, ja mahdollinen toinen kierros pidetään 11. helmikuuta 2024. Vaaleissa valitaan Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2024–2030. Istuva presidentti Sauli Niinistö ei voi olla ehdolla uudelleen, sillä Suomen perustuslaki rajoittaa presidentin toimikauden kahteen peräkkäiseen kertaan.

Totuuspuolue’en perustaja Jaana Kavonius on tänään ilmoittanut ryhtyvänsä keräämään kannatuskortteja. Keräysaika on 12.12.2023 joten nyt 220 päivän aikana tulee kannattajakortteja postitettavaksi vain alle 100 kappaletta päivässä.

Kannattajakortti pitää omin käsin allekirjoittaa ja postittaa Jaanalle.

Presidentinvaali on tärkeä tapahtuma Suomen poliittisessa kalenterissa, ja se herättää paljon keskustelua ja kiinnostusta. Vaalikampanjat käynnistyvät yleensä hyvissä ajoin ennen vaaleja, ja eri puolueiden ehdokkaat pyrkivät saamaan kannatusta ja keräämään ääniä.

Tämän hetken tiedon mukaan useat poliitikot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa presidentinvaaleihin. On kuitenkin vielä liian aikaista sanoa, ketkä lopulta lähtevät mukaan kampanjointiin ja asettuvat ehdolle.

Suomen presidentin tehtävänä on edistää maan hyvinvointia ja turvallisuutta, johtaa ulkopolitiikkaa ja nimittää hallituksen jäsenet. Presidentin rooli on enemmän seremoniallinen ja symbolinen, mutta hänellä on myös tärkeä asema Suomen poliittisessa järjestelmässä.

Presidentinvaaleissa äänestäjät saavat valita ehdokkaan, joka edustaa heidän arvojaan ja tavoitteitaan. Vaalikampanjat tarjoavat mahdollisuuden keskustella tärkeistä aiheista ja vaikuttaa maan tulevaisuuteen.

Suomen presidentinvaali 2024 on merkittävä tapahtuma, joka herättää paljon kiinnostusta ja keskustelua. Toivottavasti ehdokkaat käyttävät kampanjointiaan positiivisena mahdollisuutena keskustella tärkeistä aiheista ja tarjota ratkaisuja Suomen tulevaisuuden haasteisiin.

Toivotan onnea jo etukäteen: Rouva Tasavallan Presidentti Jaana Kavonius.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 04:52.59