Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2871 artikkelia

0:00

2023/05/15

Venäjän diktaattori Vladimir Putin allekirjoitti 15. toukokuuta asetuksen, joka yksinkertaistaa kansalaisuuden hankkimista ulkomaalaisille ja kotimaattomille henkilöille, jotka taistelevat Venäjän armeijassa Ukrainaa vastaan, kertoo Venäjän hallituksen verkkosivusto.

Yksinkertaistettu polku Venäjän kansalaisuuteen on nyt saatavilla niille, jotka allekirjoittavat yhden vuoden mittaisen sopimuksen Venäjän sotilaspalvelukseen. Heidän puolisonsa, lapset ja vanhempansa ovat myös oikeutettuja kansalaisuuteen asetuksen mukaan.

Putin allekirjoitti asetuksen 15. toukokuuta, ja se on astunut välittömästi voimaan.

Venäjällä on ollut haasteita ylläpitää joukkojensa määrää samalla kun se pyrkii välttämään täydellistä liikekannallepanoa omilla rajoillaan.

Wagner-sotilasryhmä, joka toimii yhdessä Venäjän säännöllisen armeijan kanssa, väitetysti värväsi tuhansia vankeja taistelemaan Ukrainaa vastaan lupaamalla armahduksen, jos he selviävät taistelutantereelta.