Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä pakkovärvää #turvapaikanhakija-henkilöitä #Ukraina’n #sota’an #itäraja’n läheltä – #Suomi #Putin

06.01.2024 06:54

Lukuaika: < 1 minuutti

Presidentti Vladimir Putin on ryhtynyt entistä aggressiivisempiin toimiin täyttääkseen rivejään Ukrainassa käytävässä sodassa. Torstaina allekirjoitettu säädös nopeuttaa huomattavasti Venäjän kansalaisuuden myöntämistä niille ulkomaalaisille, jotka värväytyvät maan armeijaan. Tämä on osa laajempaa strategiaa, jolla pyritään houkuttelemaan lisää taistelijoita, erityisesti köyhistä Keski-Aasian maista. Reutersin ja Associated Pressin mukaan uudet säännöt mahdollistavat myös värväytymään lähteneiden maahanmuuttajien perheiden nopean kansalaisuuden saannin.

Putinin syyskuussa 2022 tekemä säädös, joka poisti useat kansalaisuuden esteet, kuten vaatimukset venäjän kielen taidosta ja viiden vuoden asumisajasta, on jo ennestään helpottanut maahanmuuttajien värväytymistä. Toukokuussa 2023 tehty yksinkertaistus poisti vielä kuuden kuukauden palvelusvaatimuksen Ukrainassa. Tämä torstaina allekirjoitettu muutos tekee prosessista entistä nopeamman, sillä nyt kansalaisuushakemukset tulee käsitellä kuukauden sisällä.

Venäjä ei ainoastaan houkuttele sotilaita lupauksilla kansalaisuudesta, vaan turvautuu myös koviin otteisiin. Ajatushautomo Cepa ja useat mediat ovat raportoineet laajoista poliisiratsioista, joissa maahanmuuttajia on pidätetty ja pakotettu armeijaan. Nämä ratsiat ovat keskittyneet paitsi varastoihin ja rakennustyömaita, myös suuriin kaupunkeihin kuten Moskovaan ja Jekaterinburgiin.

Lisäksi Suomen ja Venäjän raja on muodostunut merkittäväksi värväysalueeksi, ja BBC:n mukaan pidätyksiä on tehty erityisesti alueilla, jossa maahanmuuttajien viisumit ovat vanhentuneet. Ihmisoikeusjärjestöt ovat huomauttaneet, että tämä käytäntö on muutos Venäjän tavallisissa menettelytavoissa, ja se osoittaa, että maa on valmis käyttämään yhä ankarampia keinoja turvatakseen joukkojensa määrän sotaan.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 04:03:55