Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Venäjä pakottaa #itäraja’n lähellä olleita huijattuja #turvapaikanhakija-henkilöitä #Ukraina’n #sota’aan – #huijaus #maahanmuutto

16.01.2024 09:58

Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjä on astunut uudelle, huolestuttavalle polulle värvätessään aggressiivisesti maahanmuuttajia sotimaan pohjoisessa, ilmoittaa Barents Observer viitaten paikallisiin lähteisiin. Tämä kehitys heijastaa Kremlin yhä kasvavaa epätoivoa, kun se yrittää täydentää rivejään Ukrainan sodassa.

Erityisen hälyttävää on, että Venäjän viranomaiset ovat tehneet ratsioita vastikään kansalaisuuden saaneiden siirtolaisten koteihin ja työpaikoille. Nämä toimenpiteet ovat saaneet näkyvyyttä julkisilla paikoilla, kuten kauppakeskuksissa ja toreilla, ja ne ovat keskittyneet erityisesti alueille lähellä Suomen rajaa, kuten Petsamoon, sekä pohjoisen kaupunkeihin Murmanskiin, Arkangeliin ja Severodvinskiin.

Na Strahe Zapoljarija, arktisiin alueisiin keskittyvä venäläinen sotilasjulkaisu, toteaa VK-sivullaan, että “Isänmaan suojeleminen on jokaisen Venäjän federaation kansalaisen velvollisuus”, ja että tämä velvollisuus toteutuu pääasiallisesti asepalveluksen kautta. He raportoivat, että monet vasta kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset eivät ole liittyneet vapaaehtoisesti asevoimiin. Julkaisun mukaan ratsioissa on löydetty suuri määrä “uusia kansalaisia”, jotka eivät ole rekisteröityneet värväystoimistoissa, ja osa heistä on lähetetty suoraan viranomaisten luokse tai saanut kutsuntakirjeitä.

Barents Observer raportoi, että vastaavanlaisia ratsioita on tehty laajasti ympäri Venäjää, ja satoja maahanmuuttajia on värvätty asevoimiin. Ei ole kuitenkaan tietoa siitä, kuinka moni heistä on jo lähetetty Ukrainan rintamalle.

Tämä kehitys on seurausta Venäjän diktaattorin Vladimir Putinin asetuksista. Tammikuussa 2024 hän antoi asetuksen, jonka mukaan ulkomaalaiset, jotka liittyvät Venäjän asevoimiin, saavat Venäjän kansalaisuuden 12 kuukauden palveluksen jälkeen. Tämä määräys on erityisen huolestuttava, sillä se koskee nimenomaan Ukrainan sotaa. Lisäksi loppuvuodesta 2022 Putin antoi asetuksen, jolla ulkomaalaisille annettiin Venäjän kansalaisia vastaavat oikeudet toimia Venäjän asevoimissa sopimussotilaina.

Tämä tilanne herättää syvää huolta ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden näkökulmasta. Venäjän toiminta kuvastaa selkeää haluttomuutta kunnioittaa kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuksia, samalla kun se pyrkii epätoivoisesti vahvistamaan sotilaallista kapasiteettiaan Ukrainan sodassa.

Lue myös:

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 04:00:56