Lukuaika: < 1 minuutti

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti 16. toukokuuta antamassaan haastattelussa TF1-kanavalle, että Ranska toimittaa Ukraina’lle ohjuksia, joiden kantama mahdollistaa “Ukrainan vastarinnan”.

Macron ei tarkentanut ohjusten tyyppiä, mutta hän korosti, että Ranska toimittaa Ukrainalle aseita sen puolustamiseksi Venäjä’ä vastaan eikä sen hyökkäämiseksi sitä vastaan.

“Emme käy sotaa Venäjää vastaan, vaan autamme Ukrainaa vastustamaan venäläistä hyökkääjää. Tämä tarkoittaa sitä, että emme toimita aseita, jotka voivat tavoittaa Venäjän maaperän tai hyökätä Venäjää vastaan”, Macron totesi.

Presidentti Volodymyr Zelensky tapasi Macronin Pariisissa 14. toukokuuta osana Euroopan-kierrostaan, johon kuului vierailuja myös Saksa’an, Iso-Britannia’an ja Italia’an.

“Ukrainan yhteys Eurooppa’an vahvistuu entisestään samalla kun paine Venäjää kohtaan kasvaa”, totesi Zelensky ennen tapaamista Macronin kanssa. Hän lisäsi, että “kaksilateralaisen suhteen tärkeimmistä kysymyksistä” keskusteltaisiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö