Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2868 artikkelia

0:00

2023/05/17

Tervetuloa salaperäiseen maailmaan, jossa pukumiehet ja salaseurat hallitsevat kulissien takana – kyllä, puhun Vapaamuurareista Suomessa! Tämä ikivanha yhteisö on kiehtonut mieliä ja herättänyt uteliaisuutta jo vuosisatojen ajan. Tässä artikkelissa minä paljastan vähän salaisuuksia ja kerron, mitä Vapaamuurarit ovat puuhastelleet Suomessa menneinä aikoina ja mitä heille kuuluu nykyään.

Kuvittele mielessäsi hämärästi valaistu huone, jossa vakavannäköiset miehet istuvat ympyrässä, tuijottaen intensiivisesti toisiaan silmiin. Heidän kasvoillaan on merkillinen sekoitus salaperäisyyttä ja vakavaa keskittymistä – he ovat suomalaisia Vapaamuurareita menneiltä vuosisadoilta. Näitä viisaita miehiä yhdisti halu saavuttaa korkeampaa henkistä valaistumista ja edistää yhteiskunnallista kehitystä. Monien väitteiden mukaan he käyttivät salaisia symboleita, rituaaleja ja käsimerkkejä viestiäkseen keskenään.

Entäpä nykyään? No, Vapaamuurarien toiminta Suomessa on hieman muuttunut ajan myötä. Vaikka monet perinteiset rituaalit ja symbolit ovat edelleen käytössä, Vapaamuurarit ovat tulleet hieman avoimemmiksi ja kutsuvat nyt myös naisia riveihinsä. Joo, ei enää pelkästään pukumiehiä! He ovat tietoisia siitä, että yhteiskunta ja arvot muuttuvat, ja heidän on pysyttävä ajan tasalla.

Suomessa Vapaamuurarien rooli on kehittynyt hyvin mielenkiintoisella tavalla. Nykyään he pyrkivät edistämään avoimuutta, solidaarisuutta ja henkistä kasvua yhteiskunnassa. He ovat perustaneet lukuisia hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka auttavat eri alojen ihmisiä tarpeessa. Voisi jopa sanoa, että he ovat salainen hyväntekeväisyysliitto, joka toimii kulissien takana.

Mutta älä huoli, he eivät ole täysin menettäneet huumorintajuaan matkallaan kohti valaistumista. Vapaamuurareilla on ollut maineellaan leikitteleviä vitsikulttuureita, joita he jakavat keskenään. Kuvittele tilanne, jossa vakavan näköinen Vapaamuurari astuu ravintolaan, tilaa salaattia ja kysyy tarjoilijalta: “Olisiko mahdollista saada hieman salaatinkastiketta symbolinaikakauden salaisella käsimerkillä?” Kuinka moni meistä voisi pitää naamaa peruslukemilla tuollaisen tilanteen edessä?

Vaikka Vapaamuurarit ovat edelleen ympäröity mystiikalla ja joidenkin mielikuvituksen vilkkaudella, heitä ei kannata pelätä. He ovat osa yhteiskuntaa ja pyrkivät edistämään sen hyvinvointia. Joten seuraavan kerran, kun näet kunnioitettavan vanhan rakennuksen kulmassa olevan vapaamuurarien symbolin, voit antaa sille ystävällisen silmäniskun – kukapa tietää, ehkäpä saat vastauksen salaisella kätelyllä!

Lopuksi voin todeta, että vaikka Vapaamuurarit ovatkin lähteneet matkaan vakavasta ja salaperäisestä maailmasta, heidän nykyinen roolinsa Suomessa on hieman kevyempi ja avoimempi. He ovat edelleen tärkeä osa historian kudelmaa ja jatkavat perinteidensä kunnioittamista, samalla kun he yhdistävät ne moderniin maailmaan. Ehkäpä sinäkin tulet kohtaamaan jonkun heistä matkallasi – pidä silmät auki ja hymyile!