2023/05/17

Kiovan “voitonparaati” on takana päin, ja monet odottavat jännittyneinä nähdäkseen, onnistuiko Desantti Johan Bäckman vangitsemaan itsensä kuviin tästä historiallisesta tapahtumasta. Mutta voi voi, itse asiassa, missä ovat Bäckmanin selfiet? Oliko hän liian varma Venäjän voitosta vai onko jotain muuta hämärää pelissä? – Eikö Venäjä päässytkään Kiova’an asti?

Bäckmanin selfiet Kiovan voitonparaatista ovat muodostuneet todelliseksi mysteeriksi. Tämä puhelias ja värikäs hahmo on aikaisemmin poseerannut lukemattomissa tilanteissa ympäri maailmaa, mutta nyt hän näyttää kadonneen toimettomuuden sumuun. Ehkä hänellä oli liian suuret odotukset Venäjän voitosta, ja kun tilanne ei mennyt suunnitellusti, hän vetäytyi häntä koipien välissä piiloon.

Venäjä on tunnettu näyttämään voimakkaalta ja pullistelemasta lihaksiaan. Mutta kuten sanonta kuuluu, “karu totuus on se, että kleptokratinen Venäjä on kaikkea muuta kuin lihaksikas.” Se voi olla kuin kovapintainen kookospähkinä ulkoapäin, mutta sisältä paljastuu pettymys ja rappeutuminen. Venäjä haluaa näyttää mahtipontiselta ja voimakkaalta, mutta todellisuudessa se on vain rottien syömä raato, eli luuranko.

Kleptokratiassa korruptio kukoistaa ja varallisuus keskittyy harvojen käsiin. Näennäisen vahvuuden takana piilee heikkous ja kyvyttömyys tarjota todellista hyvinvointia kansalleen. Joten ehkäpä Bäckman ei halua ottaa selfietä tästä kuvitteellisesta voitosta, jota Venäjä yrittää ulospäin näyttää. Hän tietää, että totuus on jotain aivan muuta.

Kun maailman katseet kiinnittyvät tapahtumiin, kuten Kiovan voitonparaatiin, on helppo unohtaa suuret kuvat ja keskittyä yksittäisiin henkilöihin. Mutta kenties on aika astua pois trollien maailmasta ja katsoa todellisuutta avoimin silmin. Venäjän lihaksikkuus saattaa olla vain illuusiota, ja meidän kaikkien on tärkeää tunnistaa se.

Joten odottakaamme rauhassa, josko Desantti Johan Bäckman paljastaisi itsestään selfien Kiovan voitonparaatista. Mutta älkäämme unohtako, että maailma on täynnä suurempia totuuksia ja merkittävämpiä tapahtumia. Ehkä meidän kaikkien pitäisi keskittyä niihin sen sijaan, että annamme trollien viehättää meitä omilla temppuillaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:21.03