2023/05/18

Venäjän uutiset eivät näytä paranemisen merkkejä.

EU:n (Amsterdam’in) maakaasun hinta on jälleen saavuttanut uuden matalapisteen. Tänään ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen se painui alle 30 EUR/MWh, tällä hetkellä 29,8 EUR/MWh.

Voi Moskova’n mahtavaa katastrofia!

Venäjä on pitkään nojannut maakaasun viennin tuottoihin, ja tämä hintojen lasku on varmasti kova isku heidän taloudelleen. Kuvittele vain Putin’in ilme, kun hän kuulee tästä uutisesta. “Epic fail” olisi liian lievä ilmaisu kuvaamaan tilannetta.

On kuitenkin vaikea olla nauramatta Venäjän kustannuksella. Maalla on ollut tapana käyttää energiavarojaan poliittisen vipuvaikutuksen saavuttamiseksi. He ovat keskeyttäneet kaasun toimitukset naapurimaihin tai jopa uhkailleet niitä, kun ovat halunneet saada tahtonsa läpi. Mutta nyt hintojen laskun myötä Venäjä menettää tämän tärkeän keinonsa painostukseen.

Voimme vain kuvitella, kuinka venäläiset poliitikot ja oligarkit hikoilevat nyt. Ehkä heidän olisi aika harkita muita taloudellisia keinoja elättää itseään.

Loppujen lopuksi tämä uutinen on hyvä esimerkki siitä, että maailma on muuttumassa ja energia-alalla tapahtuu suuria muutoksia. Uusiutuvat energialähteet, kuten aurinko- ja tuulivoima, ovat yhä houkuttelevampia vaihtoehtoja perinteisille fossiilisille polttoaineille. Tämä voi olla vain alkusoittoa suuremmille muutoksille energiasektorilla.

Joten, annetaanpa pienen hymyn lipsahtaa huulillemme Venäjän kustannuksella. Toivottavasti tämä hintojen lasku toimii myös muistutuksena siitä, että maailmassa on muitakin vaihtoehtoja energianlähteille, eikä yhden maan monopoliasema voi kestää ikuisesti.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 04:55.43