2023/05/18

Unkari’n ulkoministeri Péter Szijjártó ilmoitti, että hänen maansa ei tue 11. pakettia Venäjä’n vastaisia sanktioita eikä 500 miljoonan euron sotilaallista tukipakettia Ukraina’lle, ellei Kiova poista Unkarin pankkia mustalta listalta.

Ukrainan kansallinen korruptiontorjunta-agentuuri nimitti 4. toukokuuta Unkarin OTP-pankin “sotaa sponsoroivaksi kansainväliseksi toimijaksi” pankin päätöksen vuoksi jatkaa toimintaansa Venäjällä ja noudattaa luottolakia, joka viittaa suoraan Venäjän miehittämiin Donetsk’in ja Luhansk’in alueisiin.

OTP-pankki on yksi Venäjän 50 suurimmasta pankista ja palvelee yli 2,2 miljoonaa asiakasta.

Pankki tarjoaa “edullisia lainaehtoja Venäjän sotilaille”, mukaan lukien mahdollisuuden lykätä lainanmaksuja jos sotilas on sotimassa Ukrainassa, kertoi kansallinen korruptiontorjunta-agentuuri.

15. toukokuuta Szijjártó sanoi, että “OTP ei ole rikkonut mitään kansainvälisiä lakeja. Sen toiminta täyttää täysin kaikenlaiset odotukset ja lainsäädännön.” “Sen sijoittaminen kansainvälisten sotaa sponsoroivien tahojen listalle on hyväksymätöntä ja skandaalimaista”, hän lisäsi.

EU:n korkean tason virkamies kertoi, että EU keskustelee tästä asiasta 22. toukokuuta Brysseli’ssä, kertoi CNN.

“Keskustelemme Ukrainan kanssa. Keskustelemme jäsenvaltioiden kanssa ja tietenkin keskustelemme Unkarin kanssa”, virkamies sanoi.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 04:56.03