Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Unkari tukee #Ruotsi’n #Nato-jäsenyyttä – Onko #aprillipäivä jo täällä?

2024/01/24

Hyvät lukijat, pidättekö aprillipäivistä? No, saattaa olla, että Unkarin pääministeri Viktor Orbánilla on vähän omaa huumoria, koska hän on juuri julkaissut viestin, jossa Unkari tukee Ruotsin liittymistä Natoon. Onko tämä totta vai onko kyseessä vain maailmanlaajuinen aprillipila?

Orbánin mukaan hän piti juuri puhelun Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa ja vahvisti Unkarin hallituksen tukeneen Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Voin vain kuvitella, miten tämä puhelu sujui. Ehkä Orbán päätti kysyä Stoltenbergiltä, onko tämä mukana vitsissä vai ei.

Viestissään Orbán ilmoittaa hoputtavansa Unkarin parlamenttia äänestämään päätöksen puolesta mahdollisimman nopeasti. Onko tämä kiire todellinen vai vain osa aprillipäivän kujeilua? Unkarin hyväksyntä on kuulemma ollut viimeinen este Ruotsin Nato-jäsenyydelle, mutta jää nähtäväksi, mitä muut maat sanovat, kun he ymmärtävät, että tämä ei olekaan aprillipila.

Eilen Turkin parlamentti antoi myös hyväksyntänsä Ruotsin Nato-hakemukselle. Mutta odottakaas hetki, sillä tämäkin voi olla vain osa maailmanlaajuista aprillipäivän salaliittoa. Turkin osalta hyväksyntä odottaa vielä presidentti Recep Tayyip Erdoğanin allekirjoitusta. Onko Erdoğanilla huumorintajua, vai onko tämä liian vakava asia vitsailtavaksi?

Joka tapauksessa, tämä uutinen herättää varmasti kysymyksiä ja saa meidät kaikki miettimään, onko maailmassa enää mitään, mihin voimme luottaa. Ehkäpä tämä on Orbánin tapa tuoda hieman iloa ja epävarmuutta poliittiseen päiväjärjestykseen. Olisiko tämä sittenkin maailman ensimmäinen kansainvälinen aprillipila? Se jää nähtäväksi, mutta toistaiseksi suosittelen pitämään epäilykset ja vitsit varmuuden vuoksi erillään – ainakin huhtikuun ensimmäiseen päivään asti!