2023/06/06

Zelenskyi kehotti tukemaan Ukrainan rauhansuunnitelmaa ja lisäsi, että Venäjä jatkaa sotarikosten tekemistä Ukrainassa, viimeisimpänä niistä Kakhovkan padon tuhoaminen Khersonin alueella.

“Tämä rikos aiheuttaa valtavia uhkia ja tulee aiheuttamaan vakavia seurauksia ihmisten elämälle ja ympäristölle”, Zelensky sanoi.

Venäläiset joukot tuhosivat Kakhovkan vesivoimalaitoksen padon Dnepr-joella 6. kesäkuuta aamulla, mikä aiheutti laajamittaisen humanitaarisen ja ympäristökatastrofin Etelä-Ukrainassa. Ukrainan presidentin viraston mukaan Zelensky kertoi kardinaali Zuppille, että välitön tulitauko ja Venäjän sodan pysäyttäminen eivät johda kestävään rauhaan, toistamalla, että Kiova näkee oman rauhansuunnitelmansa ainoana tehokkaana suunnitelmana.

“Vihollinen käyttää taukoa voimien vahvistamiseen ja uusien hyökkäysten suunnitteluun, uuden aallon rikollisuuden ja terrorismin. Venäjän on vedettävä kaikki joukkonsa Ukrainan alueelta sen kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisällä”, hän sanoi.

Zelenskyn mukaan ainoastaan yhteiset ponnistelut, diplomaattinen eristäminen ja painostus Venäjää kohtaan voivat vaikuttaa Moskovaan ja tuoda oikeudenmukaisen rauhan.

Ukrainan presidentti uskoo, että vatikaani voisi auttaa vapauttamaan ukrainalaiset vangit, palauttamaan Venäjän varastamat lapset ja palauttamaan oikeudenmukaisuuden.

Pyhän istuimen lehdistötoimisto kertoi 20. toukokuuta, että paavi Fransiskus oli antanut kardinaali Matteo Zuppin, Bolognan arkkipiispan ja Italian piispojen konferenssin puheenjohtajan, johtaa rauhanlähetystä Ukrainassa. Vatikaani pyrkii hyödyntämään kardinaali Zuppin diplomaattisia taitoja ja laajaa verkostoaan rauhan jännitteiden lievittämiseksi ja kestävän ratkaisun luomiseksi Ukrainassa.

Zelensky tapasi paavi Fransiskuksen Vatikaanissa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2020 – 13. toukokuuta ja pyysi paavia tuomitsemaan Venäjän sotarikokset.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 18:52.38