Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2869 artikkelia

0:00

2023/05/01

#Uutistoimisto #Reuters kertoi #paavi’n lausunnoista sunnuntaina, jolloin hän totesi olevansa valmis tekemään kaiken tarvittavan #rauha’n saavuttamiseksi.

Paavi #Franciscus painotti #rauhan saavuttamisen tärkeyttä ja korosti, että #rauhaa ei voi saavuttaa sulkeutumalla. Hänen mukaansa rauha syntyy aina avaamalla kanavia ja #yhteistyöllä eri tahojen välillä.

Paavin ilmoitus tulee kolmen päivän #Unkari’n vierailun jälkeen, jonka aikana hän tapasi myös #Ukraina’n tilannetta seuraavan #Unkarin pääministeri #ViktorOrban’in. Paavi kertoi keskustelleensa Ukrainan tilanteesta #Orban’in kanssa ja korosti, että kaikki ovat kiinnostuneita tiestä rauhaan.

Vaikka paavi ei paljastanut tarkempia yksityiskohtia #Vatikaani’n #rauhanoperaatio’sta, hänen lausuntonsa antavat ymmärtää, että Vatikaani haluaa olla aktiivisesti mukana #rauhanprosessissa Ukrainassa. Tämä on tärkeä askel kohti rauhaa ja vakautta alueella, joka on kärsinyt pitkään Venäjän aloittamasta #laittomasta ja #terroristisesta sodasta.

#PaaviFranciscus on tunnettu rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolestapuhujana, ja hänen viimeaikaiset lausuntonsa heijastavat hänen jatkuvaa sitoutumistaan näihin arvoihin. Toivotaan, että Vatikaanin osallistuminen rauhanoperaatioon auttaa edistämään rauhaa ja yhteistyötä Ukrainassa.