Etusivu > #Suomi #Patria alkaa valmistamaan #USA #LockheedMartin #F35 hävittäjiä – samoja ostetaan #Puolustusvoimat-käyttöön tulevaisuudessa

19.06.2023 13:00

Lukuaika: < 1 minuutti

Patria ja Lockheed Martin ovat solmineet Suomen F-35-hankkeen ensimmäisen suoran teollisen yhteistyön raamisopimuksen, kertoo Patria tiedotteessaan. Tämä sopimus merkitsee tärkeää virstanpylvästä Suomen puolustusvoimien uuden hävittäjäkoneen hankinnassa.

Sopimuksen myötä Patria saa vastuulleen F-35-hävittäjäkoneiden eturunkojen kokoonpanon Suomessa. Tämä projekti on mittava ja kattaa myös kansainvälisille asiakkaille valmistettavat eturungot. Lisäksi Patria tulee valmistamaan rakenteellisia komponentteja F-35-koneisiin. Yhtiö on myös valmistautumassa yhteistyöhön moottorivalmistaja Pratt & Whitneyn kanssa F135-moottorien tuotannossa.

Patrian mukaan tämä teollinen yhteistyösopimus on erittäin merkittävä kansantalouden kannalta. Se luo vahvaa osaamista kotimaiseen teollisuuteen ja takaa huoltovarmuuden näkökulmasta tärkeän osa-alueen osaamisen säilymisen Suomessa. Sopimus on myös tärkeä askel koko Suomen F-35-hankkeelle, korostaa Patrian F-35-hankejohtaja Petri Hepola.

F-35-hävittäjäkone on yksi maailman edistyksellisimmistä monitoimihävittäjistä, ja sen hankintaan Suomi on sitoutunut. F-35 tuo Suomen ilmavoimille huomattavaa suorituskykyä ja turvallisuutta. Patrian ja Lockheed Martinin välinen yhteistyösopimus varmistaa, että myös Suomen teollisuus hyötyy tästä merkittävästä hankkeesta.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailuteollisuuden asiantuntijayritys, joka on tunnettu korkeasta osaamisestaan. Yhtiön vahva kokemus ja asiantuntemus tekevät siitä luontevan kumppanin Lockheed Martinille tässä vaativassa teollisessa yhteistyöhankkeessa.

Suomen F-35-hankkeen eteneminen teollisen yhteistyön myötä on tärkeä askel kohti nykyaikaisen ja vahvan puolustuskyvyn varmistamista. Sopimus luo uusia työpaikkoja ja taloudellista hyötyä Suomelle. Lisäksi se vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisesti arvostettuna puolustusteollisuuden toimijana.

Tulevaisuudessa toivotaan, että Suomi voi hyödyntää tätä yhteistyötä myös muiden kansainvälisten hankkeiden parissa ja vahvistaa asemiaan globaalilla puolustusmarkkinalla. Patrian ja Lockheed Martinin välinen sopimus osoittaa Suomen sitoutumisen kehittää korkeaa teknologiaa ja rakentaa vahvaa puolustusvalmiutta yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/06/22 05:10:36