12185 latausta vuorokaudessa
10029 artikkelia

NATO:n pääsihteeri Jens Stoltenberg varoitti ennenaikaisista rauhanneuvotteluista Ukrainan ja Venäjän välillä sen jälkeen, kun Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa totesi Kiovassa, että “rauha on saavutettava diplomaattisin keinoin mahdollisimman pian”.

“Haluamme kaikki tämän sodan päättyvän. Mutta jotta rauha olisi kestävää, sen on oltava oikeudenmukaista. Rauha ei voi tarkoittaa sodan jäädyttämistä ja Venäjän saneleman sopimuksen hyväksymistä”, Stoltenberg totesi saksalaiselle Welt am Sonntag -lehdelle 18. kesäkuuta.

Stoltenberg korosti myös, että “vain Ukraina yksin voi määritellä hyväksyttävät ehdot” rauhalle.

“Meidän on varmistettava, että kun tämä sota päättyy, Ukrainalla on uskottavat sopimukset turvallisuudestaan, jotta Venäjä ei voi jälleenaseistautua ja hyökätä uudelleen ja Venäjän aggressiokierto katkeaa”, Stoltenberg sanoi.

G20-huippukokouksessa marraskuussa 2022 Zelensky esitteli Ukrainan 10 kohdan rauhansuunnitelman, johon sisältyy Venäjän joukkojen välitön vetäytyminen, tutkinta Venäjän sotarikoksista, kaikkien vankien ja Ukrainasta karkotettujen vapauttaminen, sekä ekosysteemien tuhoutumisen estäminen.

Ramaphosa esitteli Kyivissä Afrikan rauhanturvamissioon kuuluvan 10 kohdan rauhansuunnitelman. Suunnitelma sisältää Venäjän sodan ratkaisemisen diplomaattisin keinoin, sodan eskalaation vähentämisen, suvereniteetin kunnioittamisen YK:n peruskirjan mukaisesti, turvatakuiden antamisen, vilja- ja lannoiteviennin varmistamisen, humanitaarisen avun sodan uhreille, sotavankien ja vankien vaihdon, jälleenrakentamisen sekä paremman vuorovaikutuksen afrikkalaisten maiden kanssa.


Satunnainen:


Vastaavia: