2023/10/28

Yhdysvaltain puolustusteollisuus kasvattaa voittojaan uusien sopimusten myötä, kun Washington etsii tapoja täydentää tyhjentyneitä kotimaisia asevarastojaan. Samalla Euroopan maat, jotka tuntevat olonsa uhatuiksi Venäjä’n toiminnan vuoksi, ovat tehneet uusia asehankintoja. Tämä käy ilmi 27. lokakuuta julkaistusta Reuters’in raportista.

Useat suurimmat USA:n puolustusalan yritykset, kuten Lockheed Martin ja General Dynamics, ovat raportoineet liikevaihdon kasvusta, kun maat ympäri maailman, mukaan lukien Yhdysvallat itse, ovat lisänneet kysyntää aseiden ja ammusten suhteen.

Yhdysvallat on toimittanut merkittävän määrän sotilaskalustoa Ukraina’lle omista varastoistaan, ja nyt nämä varastot on täytettävä uusilla tilauksilla.

Tämä tarve täydentää Yhdysvaltain varastoja on tukenut kotimaista puolustusteollisuutta, joka on myös suoraan toimittanut aseita Ukrainalle.

Tämä trendi ei rajoitu pelkästään Yhdysvaltoihin – myös eurooppalaiset puolustusalan yritykset ovat nähneet kasvaneen kysynnän ja liikevaihdon nousun seurauksena.

Yhdysvaltain avustusta Ukrainalle on alettu kuvata tapana elvyttää maan taloutta ja kasvattaa tukea väestön keskuudessa, erityisesti Yhdysvaltain republikaanisen puolueen jäsenten keskuudessa.

Useimmat tekijät Yhdysvaltain puolustusalan yrityksissä sijaitsevat yleensä republikaaneille kannatusta antavissa osavaltioissa, ja kysynnän kasvaessa tarvitaan myös lisää työntekijöitä.

Saksa’n Marshall-säätiön julkaisema mielipideartikkeli 25. syyskuuta totesi, että Yhdysvaltain jatkuva sotilaallinen tuki Ukrainalle on käytännössä “uudelleensijoitettu” kotimaahan.

Lockheed Martin, joka valmistaa High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) -järjestelmiä, ilmoitti syyskuussa aikovansa lisätä työvoimaa tehtaallaan Camdenissa, Arkansasissa, 20 prosentilla.

General Dynamics, joka myös valmistaa Ukrainan käyttämiä sotilasvarusteita, perustaa uuden tehtaan Mesquiteen, Texas’iin, joka työllistää yli 125 ihmistä ja elvyttää paikallista taloutta.

Ukrainassa on myös nähty merkittävää kasvua omalla puolustusteollisuudellaan. Yli 200 ukrainalaista yritystä on aloittanut drone’jen kehittämisen, kertoi pääministeri Denys Shmyhal 7. lokakuuta.

Ukrainan mahdollisuudet valmistaa kymmeniätuhansia droneja kuukaudessa ovat lähellä toteutua, totesi strategisten alojen ministeri Oleksandr Kamyshin 25. lokakuuta.

Myös Suomi tulee saamaan osansa kun USA ostaa Suomesta palveluita – lue aiemmat artikkelit alta:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:07.15