Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#AnttiHäkkänen #Kokoomus nimitetty Suomen #puolustusministeri’ksi – oikea henkilö oikeassa tehtävässä – #Suomi turvassa #Venäjä’n #terroristi’sesta agressiosta – #Ruotsi ja #Ukraina myös mainittu – #video

2023/06/21

Antti Häkkänen, Kokoomuksen puolustusministeri, on ilmaissut huolensa Euroopassa vallitsevasta vaarallisesta aikakaudesta, joka ei lähivuosina helpotu. Häkkäsen mukaan tarvitaan laaja-alaisia toimenpiteitä suomalaisten turvallisuuden vahvistamiseksi. Hänen keskeisenä tehtävänään on nyt rakentaa aktiivista Nato-jäsenyyttä Suomelle ja vahvistaa Naton toimintakykyä.

Puolustusyhteistyön vahvistaminen, erityisesti Yhdysvaltojen ja muiden maiden kanssa, sekä kotimaan puolustuksen vahvistaminen ovat Häkkäsen painopistealueita. Hän korostaa maavoimien vahvistamista ja kriisinkestävän yhteiskunnan rakentamista keskeisinä pilareina. Uuden hallituksen tavoitteena on myös houkutella puolustusliiton toimintoja Suomeen.

Häkkäsen mukaan kansainväliset toiminnot ovat hyödyllisiä Suomelle, mutta on muistettava, että Suomen tärkein tehtävä Natossa on oman uskottavan puolustuksen ylläpitäminen ja kotimaan alueen puolustaminen. Hän korostaa Suomen sitoutumista Naton kahden prosentin rahoitusosuuteen suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Ilmavoimien ja merivoimien suurten hankkeiden jälkeen seuraava kehittämiskohde on maavoimien kehittäminen, joka sisältää johtamisjärjestelmiä, kalustohankintoja ja paljon muuta.

Häkkänen kertoo, että Suomi tekee kaikkensa auttaakseen Ruotsia pääsemään Naton jäseneksi, mikä helpottaisi Suomen puolustussuunnittelua ja muita tilanteita.

Häkkänen muistuttaa myös, että Ukrainan menestyminen sodassa on Suomen turvallisuusetujen mukaista, joten Suomi tulee jatkossakin antamaan voimakasta tukea Ukrainalle.