10498 latausta vuorokaudessa
9462 artikkelia

2023/06/21

Prigozhin syyttää Venäjän puolustusministeriötä tietojen salaamisesta Ukrainan hyökkäyksestä ja Venäjän tappioista.

Neljän minuutin ääniviestissään Prigozhin julistaa, että on alueita, joille sotilasraporttereita ei päästetä, jotta totuus Venäjän kärsimistä tappioista vastahyökkäyksen aikana pysyisi piilossa. Prigozhinin mukaan ukrainalaiset pyrkivät saavuttamaan Molochny Lymannin (todennäköisesti katkaistakseen Venäjän Zaporizhzhian joukot kahtia).
Jos asiat etenevät samalla tavalla, venäläiset heräävät jonain päivänä siihen, että Krim onkin ukrainalainen, sanoo Prigozhin.

Hän hyökkää jälleen kerran Shoyguta vastaan passiivisuudesta ja ottaa esille Moskva-risteilijän kuolleiden merimiesten tapauksen, joka menetettiin Venäjän toimesta viime keväänä.


Venäläinen terroristi Guzenko, eli 13:s, kommentoi Prigozhinin viimeisintä lausuntoa sanoen, että venäläiset kärsivät todellakin raskaita tappioita rintamalla. Hän toistaa Prigozhinin näkemyksen nykyisestä venäläisestä johdosta, käymättä yksityiskohtiin.

Venäjän sisäisen terrorismin kohokohta oli, kun tunnettu terroristi Guzenko, joka tunnetaan myös nimellä “13:s”, astui julkisuuteen kommentoiden Venäjän hallituksen ja armeijan nykyistä tilannetta. Guzenko on aiemmin ollut vahvasti kytköksissä Venäjän terroristijärjestöihin ja on nyt ilmeisesti halunnut antaa oman panoksensa ajankohtaiseen keskusteluun.

Guzenko reagoi Prigozhinin, tunnetun venäläisen liikemiehen ja lähellä presidentti Vladimir Putinia olevan vaikutusvaltaisen henkilön, viimeisimpään lausuntoon. Prigozhin oli aiemmin ilmaissut huolensa Venäjän armeijan tilanteesta ja väittänyt, että venäläiset kärsivät raskaita tappioita rintamalla. Guzenko päätti tuoda esiin oman näkemyksensä tukien Prigozhinin väitettä.

Terroristi Guzenko ei kuitenkaan halunnut mennä yksityiskohtiin tai selittää, mistä tappioista oli kyse. Hän totesi vain, että venäläiset todella kärsivät raskaita tappioita rintamalla. On kuitenkin tärkeää huomata, että Guzenkon näkemys perustuu henkilökohtaisiin mielipiteisiin eikä välttämättä heijasta koko totuutta. Guzenko myös toisti Prigozhinin näkemyksen nykyisestä venäläisestä johdosta, joka herättää kysymyksiä hänen motiiveistaan ja lojaaliudestaan.

Venäjän viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet Guzenkon lausuntoja. On kuitenkin todennäköistä, että he pitävät hänen kommenttejaan perusteettomina ja pyrkivät rauhoittamaan tilannetta. Venäjä on ollut viime aikoina otsikoissa erilaisten sisäisten ja ulkoisten haasteiden vuoksi, ja tällaiset lausunnot voivat vain lisätä jännitteitä.

Guzenko, joka tunnetaan 13:ntena, on noussut esiin aiemmin tehdyn terroritoiminnan kautta. Hänen osallisuutensa ja vaikutusvaltansa terroristiverkostoissa on tehnyt hänestä kiistellyn hahmon Venäjällä.


Satunnainen:


Vastaavia: