2023/06/21

USA lähettää 1,3 miljardin dollarin #avustus’paketin Ukraina’lle, ilmoitti ulkoministeri Antony Blinken Ukrainan elpymiskonferenssissa Lontoossa 21. kesäkuuta.

Paketin pääasiallisena tavoitteena on auttaa palauttamaan Ukrainan sähköjärjestelmä ja infrastruktuuri sekä modernisoida tarkastuspisteitä Ukrainan rajalla.

“Yhdysvallat seisoo Ukrainan rinnalla niin kauan kuin tarvitaan. Venäjän jatkaessa tuhoamista, olemme täällä auttamassa Ukrainaa jälleenrakentamaan maan, jälleenrakentamaan elämää ja jälleenrakentamaan tulevaisuutta”, Blinken sanoi.

Yhdysvaltain hallituksen virallisen verkkosivuston mukaan varat sisältävät yleistä taloudellista apua, apua Ukrainan energiainfrastruktuurin korjaamiseen ja modernisointiin sekä tukea Ukrainan sitoutumiselle energiasektorin uudistuksiin.

Yhdysvallat aikoo sijoittaa yli 520 miljoonaa dollaria auttaakseen Ukrainaa uudistamaan energiaverkostoaan ja tekemään Ukrainan energiasektorista paremmin integroidun eurooppalaiseen energiajärjestelmään. Rahaa käytetään myös tukemaan Ukrainan energiamarkkinoiden uudistuksia, joiden tavoitteena on taistella monopolien hallintaa vastaan ja kannustaa yksityistä sijoittamista.

Yhdysvallat tarjoaa myös 657 miljoonaa dollaria auttaakseen modernisoimaan Ukrainan rajanylityspaikkoja, rautateitä, satamia ja muita kriittisiä infrastruktuurikohteita.

“Suuntaamme lisäksi 100 miljoonaa dollaria Ukrainan tullin ja muiden järjestelmien digitaalistamiseen, jotta nopeutta lisätään ja korruptiota vähennetään. Ja myönnämme 35 miljoonaa dollaria auttaaksemme ukrainalaisia yrityksiä ja yrittäjiä tarjoamalla rahoitusta ja vakuutuksia, jotka vähentävät sijoittajien riskejä Ukrainassa”, lisäsi Blinken.

Yhdysvallat on helmikuun 24. päivästä 2022 lähtien tarjonnut noin 63 miljardin dollarin edestä apua Ukrainalle. Tähän sisältyy 19,3 miljardia dollaria budjettitukea Maailmanpankin mekanismien kautta, yli 2,1 miljardia dollaria humanitaarista apua ja yli 40 miljardia dollaria turvallisuusapua.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 09:03.21