10787 latausta vuorokaudessa
9414 artikkelia

2023/06/24

Aljaksandr Lukašenka ja Jevgeni Prigožin istuivat alas keskustelemaan, ja mikä keskustelu siitä tulikaan! Valko-Venäjän presidentti, joka tunnetaan monista tempauksistaan, oli tällä kertaa saanut Venäjän presidentin Putin’in valtuutuksen puhua suoraan Wagner-johtaja Prigožinin kanssa. Kuvittelepa sitä näkyä!

Prigožin, jonka nimi ei ehkä ole tuttu kaikille, on Wagnerin joukkojen takana oleva salaperäinen hahmo. Hän on kuin pahantahtoinen taikuri, joka hallitsee joukkojaan kuin sätkynukkeja. Mutta nyt hän istui vastapäätä itseään Lukašenkaa, ja ilmeisesti jotain suurta oli tekeillä.

Lukašenka oli päättänyt ottaa härkää sarvista, tai Wagneria niskasta, ja tarjosi Prigožinille sopimusta joukkojen liikkumisen lopettamiseksi. Hän oli kyllästynyt jatkuvaan jännitykseen ja halusi rauhaa rajoilleen. Tämä oli kuin elokuvasta!

Ja arvaatko mitä? Prigožin suostui! Hän hyväksyi Lukašenkan tarjouksen ja lupasi lopettaa Wagnerin joukkojen liikkumisen. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? No, niin se ehkä onkin, mutta ainakin Lukašenka oli saanut jotain aikaiseksi.

Tieto tästä historiallisesta tapaamisesta tuli julkisuuteen Lukašenkan Pul Pervogo -telegramkanavalla. Tässä vaiheessa voi vain kuvitella, mitä muita salaisia kanavia näillä kahdella hahmolla onkaan. Ehkä he käyvät keskusteluja kummituspuhelimen välityksellä tai lentävällä matolla.

Kaiken kaikkiaan tämä tapaaminen herättää monia kysymyksiä. Miksi juuri nyt? Miksi juuri nämä kaksi miestä? Onko tämä vain näytelmää vai tapahtuuko todella jotain kulissien takana?

Voimme vain odottaa ja katsoa, mitä tästä seuraa. Toivottavasti tämä kohtaaminen johtaa jännitteiden vähenemiseen ja rauhanomaisempaan tulevaisuuteen. Tai sitten tämä oli vain vitsi, jota emme ymmärrä. Kuka tietää, kun kyseessä on Lukašenka ja Prigožin!


Satunnainen:


Vastaavia: