Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2867 artikkelia

0:00

2023/06/24


Uusimpien tiedonmurusien mukaan Prigozinin, salaperäisen ja ristiriitaisen hahmon, kerrotaan “neuvottelevan rauhanomaisesta ratkaisusta” Venäjän hallinnon kanssa. Tarkoituksena olisi välttää maata repivä sisällissota, joka kylväisi epävarmuutta ja kaaosta. Mutta kuinkas käykään, kun astumme arvailujen maailmaan? Arvelen, että Prigozin tässä vaiheessa haistaa veren ja näkee tilaisuuden hyötyä tilanteesta. Kyllä, juuri näin – hänelle aukeaisi oivallinen tilaisuus nauttia etuisuuksistaan.

Muistetaanpa, että Prigozin on entinen vanki, joka on jossain vaiheessa onnistunut pääsemään Putinin lähipiiriin. Toisin sanoen, hän ei ole niin lojaali Putinille kuin nämä muut, ympärillä pyörivät henkilöt. On äärimmäisen todennäköistä, että Prigozin ei suostu helpolla neuvotteluihin. Olihan hän jopa päässyt Putinin tappolistalle, mikä ei suinkaan luo vahvaa pohjaa luottamukselle.

Tämä omituinen tanssi Prigozinin ja Putinin välillä on kuin jännittävä vangitseva valssi. Heidän välisensä suhde on täynnä salaisuuksia, mutta myös verenhimoisia juonia. Kumpikin tietää, että toisen virhe voi olla kohtalokas, ja siksi he pitävät toisiaan tarkasti silmällä. Prigozin haluaa säilyttää otteensa ja samalla varmistaa oman asemansa. Putin puolestaan pitää Prigozinin toimia tiukasti valvonnassa, sillä hän ei halua lepyttää petollista petoa.

Kun kaksi mahtavaa hahmoa kamppailevat vallan ja etujen vuoksi, luvassa on jännittäviä käänteitä. Kuka saa yläkäden, kun valssi on tanssittu loppuun? Vain aika näyttää.

Yhtä kaikki, tämä Prigozinin ja Putinin välinen valtataistelu on kuin trillerielokuvasta revitty juoni. Se pitää meidät jännityksessä ja hämmennyksen vallassa. Onko rauha mahdollinen, vai onko veren pakko vuotaa? Vain aika sen paljastaa, ja meidän on syytä odottaa kärsivällisesti. Ehkä tämä hullunkurinen valssi saa odottamattoman lopun, josta syntyy yllätyksellisiä naurunremakoita.

Kuitenkin yksi asia on varma: tämä tanssi ei jätä ketään kylmäksi. Se on kuin huvittava vyyhti, jossa Prigozinin ja Putinin kohtalot ovat kietoutuneet toisiinsa. Ja niin meidän on vain heittäydyttävä tähän absurdin hupaisaan tanssiin, jossa Venäjän politiikan käänteet tuntuvat olevan suoraan suuren satiirikirjailijan kynästä.