10726 latausta vuorokaudessa
9534 artikkelia

2023/06/26

Wagnerin perustajan, Jevgeni Prigozhinin, rikostutkinta ei ole vielä päättynyt, ja hänen aseellista kapinaansa tutkitaan edelleen, kertoo venäläinen lehti Kommersant nimettömänä pysyttelevään lainvalvontaviranomaiseen vedoten.

Keskiviikkoaamuna Prigozhin aloitti aseellisen kapinan, jonka tarkoituksena oli saada Moskova polvilleen. Wagnerin joukot valtasivat kaksi suurta venäläistä alueellista kaupunkia ennen kuin kapina yllättäen päättyi perjantaina 25. kesäkuuta.

Lyhyen ajan kuluttua Prigozhin väitti, että Wagnerin tukikohtiin oli hyökätty venäläisen armeijan toimesta ja julisti “oikeudenmukaisuuden marssin”. Venäjän liittovaltion turvallisuuspalvelu (FSB) aloitti rikostutkinnan häntä vastaan.

Prigozhinin neuvottelujen jälkeen Valko-Venäjän diktaattorin Aleksandr Lukašenkon kanssa, jotka johtivat Wagnerin vetäytymiseen, Kremlin ilmoitti aikovansa lopettaa tutkinnan tämän palkkasoturipomon osalta, joka oli määrä siirtyä Valko-Venäjälle.

Kuitenkin Prigozhinin olinpaikkaa ei voi varmistaa, paitsi että hän lähti Rostov-na-Donusta 24. kesäkuuta illalla. Prigozhinin lehdistötoimisto väitti RTVI:lle, että Wagnerin pomo “lähettää terveisiä” ja vastaa kaikkiin kysymyksiin “kun hän on normaalissa yhteydessä”.

Institute for the Study of War -tutkimuslaitoksen 24. kesäkuuta päivitetyn raportin mukaan sopimuksen yksityiskohdat Prigozhinin ja Kremlin välillä ovat edelleen epäselviä julkisten lähteiden ulkopuolella, lukuun ottamatta spekulaatioita ja juoruja.


Satunnainen:


Vastaavia: