10525 latausta vuorokaudessa
9481 artikkelia

2023/07/02

Ukraina on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi, ja presidentti Volodymyr Zelenskyi on ottanut jälleen kerran esiin Ukrainan rajat. Hän ei tunnusta niitä rajoiksi, jotka olivat olemassa Venäjän aloittaessa suuren mittakaavan hyökkäyksen viime vuoden helmikuussa. Zelenskyi korostaa, että Ukrainan rajat eivät olleet heidän omia rajojaan, vaan ne olivat ainoastaan kontaktipinta heidän ja Venäjän miehittäjien välillä.

Tämä on selvä osoitus Venäjän röyhkeästä ja aggressiivisesta toiminnasta Ukrainaa kohtaan. On täysin epäoikeudenmukaista ja lainvastaista, että Venäjä on yrittänyt miehittää ja liittää osia Ukrainan alueesta itseensä. Kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet, mutta tästä huolimatta Venäjä jatkaa häikäilemättömästi hyökkäyksiään.

On hyvä, että presidentti Zelenskyi korostaa Ukrainan halukkuutta neuvotella diplomatian keinoin. Mutta miksi heidän pitäisi neuvotella? Miksi heidän pitäisi antaa periksi Venäjän aggression edessä? Ukraina on itsenäinen valtio, ja sillä on oikeus omiin rajoihinsa. Kansainväliset lait määrittelevät selkeästi valtioiden rajat, ja nämä lait on tarkoitettu kunnioitettaviksi.

Venäjä ei voi yksinkertaisesti tulla ja viedä muiden valtioiden alueita omakseen. Tämä on aggressiivista imperialismin ilmentymää, ja kansainvälisen yhteisön on tehtävä kaikkensa pysäyttääkseen Venäjän röyhkeät pyrkimykset.

Ukraina on osoittanut rohkeutta ja sinnikkyyttä Venäjän hyökkäyksen keskellä. He ovat taistelleet puolustaakseen itsemääräämisoikeuttaan ja oikeuttaan omiin rajoihinsa. Kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainaa tässä oikeutetussa taistelussa.

Ukraina ei ansaitse jatkuvaa uhan alla elämistä. He ansaitsevat rauhan ja turvallisuuden omalla maaperällään. On aika lopettaa Venäjän valloitusyritykset ja antaa Ukrainalle mahdollisuus elää rauhassa ja kehittyä itsenäisenä valtiona. Kansainvälisen yhteisön on oltava vahva ja yhtenäinen tässä asiassa.

Neuvottelut voivat siis alkaa vasta kun Venäjän joukot ovat poistuneet kokonaan Ukrainan omistamilta alueilta, mukaanlukien Krim’in niemimaa.


Satunnainen:


Vastaavia: