9549 latausta vuorokaudessa

7484 artikkelia

2023/07/02

Venäjä on perunut kansainvälisen ilmailunäyttelynsä, MAKSin, turvallisuushuolien vuoksi, kertoo #Britannia’n puolustusministeriö.

Ministeriön säännöllisessä päivityksessä arveltiin, että Venäjällä tapahtuneet viimeaikaiset drone-hyökkäykset vaikuttivat päätökseen peruuttaa tapahtuma. Järjestäjät olivat myös tietoisia maineen vahingoittumisesta, jos vähemmän kansainvälisiä delegaatioita osallistuisi, ministeriö kertoi.

MAKS järjestetään Moskovan lähellä joka toinen vuosi ja se on Venäjän lippulaiva tapahtuma, joka esittelee sen siviili- ja sotilasilmateollisuuden sektorit ja on tullut “avainasemaksi” vientiasiakkaiden hankkimisessa.

Sodan ja siihen liittyvien kansainvälisten pakotteiden vaikutus Venäjän siviili-ilmailuun ja ilmailuteollisuuteen on ollut merkittävä. Samalla koulutetut erikoisasiantuntijat ovat saaneet rohkaisua palvelemaan jalkaväkenä (tykinruokana) avaruusjärjestö Roscosmoksen miliisissä, Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriö kertoo.

Ilmavoimien päällikkö’ Sergei Surovikin’ia ei ole näkynyt sen jälkeen kun Wagner-ryhmä kapinoi yhden päivän ajan 24. kesäkuuta, ja hänen oletetaan vangitun puolustaessaan Yevgeny Prigozhinia.

Vaikka tilanne onkin vakava, voimme aina löytää ivailua näistä maailman tapahtumista. Venäjän ilmailunäyttelyn peruminen on ikävä asia, mutta ehkä heillä on ollut liikaa “korkeita lentäviä” ideoita turvallisuuteen liittyen! Toivottavasti tulevaisuudessa heidän ilma-alansa nousevat taas pilviin ja näyttely voi järjestää rauhallisemmassa ilmapiirissä. Ja muistakaa, vaikka MAKS on peruutettu, voimme silti lentää vittuilun ja huumorin siivin!

MAKS (venäjäksi МАКС, lyhenne sanoista Международный авиационно-космический салон, suomennettuna “Kansainvälinen ilmailu- ja avaruusnäyttely”) on kansainvälinen ilmailunäyttely, joka järjestetään Zhukovskin kansainvälisellä lentokentällä, Gromovin lento tutkimusinstituutin kotipaikalla Zhukovskissa, Moskovan kaakkoispuolella Venäjällä.

Tapahtuma järjestettiin Venäjän teollisuus- ja kauppaministeriön toimesta vuoteen 2009 asti, ja sittemmin Moskovan hallituksen ja Aviasalonin yhteistyönä. Ensimmäinen näyttely, Mosaeroshow-92, pidettiin vuonna 1992. Vuodesta 1993 alkaen ilmailunäyttely nimettiin uudelleen MAKS:iksi ja se on järjestetty kahden vuoden välein parittomina vuosina.

MAKS on tärkeä tapahtuma Venäjän ilmailuteollisuudelle ja itsenäisten valtioiden yhteisölle. Vaikka se alun perin alkoi viihteenä, näyttelystä on pian tullut markkinapaikka, jossa venäläiset ilmailuyritykset voivat neuvotella vientisopimuksista ja venäläiset lentoyhtiöt voivat solmia ulkomaisia ​​yhteyksiä.

Vuoden 2023 MAKS-tapahtuma oli tarkoitus järjestää 25.-30. heinäkuuta 2023, mutta se on siirretty vuoteen 2024 turvallisuuskysymysten vuoksi.


Satunnainen:


Vastaavia: