2023/07/03

Kuulostaa hyvältä, eikö niin? No, älkäämme kiirehtikö taputtamaan itseämme selkään liian aikaisin. Tämä toimisto on vain ensimmäinen askel kohti mahdollisen erityistuomioistuimen perustamista Venäjän johtoa ja sen sotarikollisia vastaan. Kyllä, ensimmäinen askel.

Onko tämä todella kaikki mitä kansainvälisellä yhteisöllä on tarjota Ukrainan avuksi? Jotain pientä toimistoa Haagissa, jossa työskentelee muutama syyttäjä eri maista. Kuinka se voi riittää? Venäjän aggressio Ukrainaa kohtaan on ollut raakaa ja brutaalia, ja tarvitaan paljon enemmän kuin vain muutama syyttäjä ja toimisto keräämään ja tutkimaan todisteita.

Ja mitä me odotamme saavuttavamme tällä toimistolla? Todisteiden kerääminen ja tutkiminen, niin hienolta kuin se kuulostaakin, on vain pieni osa kokonaisuutta. Mitä teemme sitten, kun meillä on kaikki nämä todisteet käsissämme? Onko tämä vain toinen tapa antaa Venäjän johdolle tekemisen meininkiä? Todennäköisesti.

Tämä toimisto on enemmän symbolinen ele kuin todellinen osoitus siitä, että kansainvälinen yhteisö ottaa Venäjän sotarikokset vakavasti. Onko tämä vain yritys rauhoitella Ukrainaa ja saada meidät unohtamaan Venäjän rikokset? En ihmettelisi, jos näin on.

Me tarvitsemme konkreettisia toimia, jotka osoittavat, että olemme valmiita puolustamaan kansainvälistä oikeutta ja suojelemaan niitä, jotka joutuvat Venäjän vallan alle. Tarvitsemme kunnollisen erityistuomioistuimen, joka voi käsitellä Venäjän johtoa ja sotarikollisia. Tarvitsemme sitoutuneita maita ja kansainvälistä yhteisöä, jotka eivät vain keskity retoriikkaan ja symbolisiin eleisiin.

Ukrainan kansa ei tarvitse tyhjiä lupauksia ja hampaattomia toimistoja. He ansaitsevat oikeutta ja turvallisuutta. On aika lopettaa Venäjän johdon rankaisemattomuus ja varmistaa, että he vastaavat teoistaan. Tämä on meidän velvollisuutemme.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:17.05