10475 latausta vuorokaudessa
9455 artikkelia

2023/07/09

Suomalaisten yritysten poistuminen Venäjältä on herättänyt ironista iloa ja vahingoniloa Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin kommenteissa, kertoo venäläinen talouskanava RBK. Peskovin mukaan poistumisella on ollut positiivisia vaikutuksia, vaikka presidentti Sauli Niinistö oli antanut erilaisen lausunnon ranskalaislehdelle.

Peskov kommentoi Niinistön haastattelua Le Monde -lehdelle. Venäjällä on laajasti raportoitu Niinistön myöntäneen, että suomalaisten yritysten poistuminen Venäjältä ei ole osoittautunut tehokkaaksi toimenpiteeksi.

“Ilmeisesti ne venäläiset yritykset ja liikemiehet, jotka ovat nyt ottaneet suomalaisten ja muiden ulkomaalaisten jättämän tyhjän paikan Venäjän markkinoilla, eivät ole samaa mieltä tästä arviosta”, Peskov sanoo ironisesti.

Peskovilta tiedotustilaisuudessa kysyttiin myös, pitäisikö Suomen harkita uudelleen pakotepolitiikkaansa. Hän vastasi, että Kreml ei voi antaa neuvoja Niinistölle. Venäjän hallituksen virallinen lehti Rossiiskaja gazeta puolestaan kuvailee, että Suomessa on “demonisoitu” Venäjää jo yli kymmenen vuoden ajan. Lehti väittää, että Suomen kansaan on levitetty perusteetonta pelkoa Venäjää kohtaan ja että suomalaisia on valmisteltu hyväksymään poliitikkojen ajama NATO-jäsenyys, joka toteutui keväällä.

Yhtenäinen Venäjä -puolueen senaattori Konstantin Kosatshev kommentoi, että Suomen Nato-jäsenyys ei paranna turvallisuutta Suomessa eikä koko Euroopassa. Kosatshev varoittaa, että Venäjän raja Naton kanssa tuplaantui, mikä voi johtaa vaarallisten välikohtausten lisääntymiseen. Hänen mukaansa Suomi menettää neutraalin puskurivyöhykkeen aseman lännen ja Venäjän välillä.

Kosatshev toteaa, että Suomen “raivoisa ja sokea” Venäjä-vastaisuus tekee maasta käytännössä neljännen Baltian maan. Yhtenäinen Venäjä -puolueen toinen senaattori Aleksei Pushkov puolestaan kehottaa Suomen vallanpitäjiä olemaan painostamatta suomalaisia yrityksiä poistumaan Venäjältä. Hän väittää, että Suomen politiikka perustuu närkästykseen ja vihamielisyyteen Venäjää kohtaan, mikä on tuonut maalle vain tappioita sekä taloudellisesti että poliittisesti.

Pushkovin mukaan Suomi on menettänyt asemansa tunnettuna neuvottelupaikkana Euroopassa ja poliittista painoarvoa maailmalla. Hänen mielestään Suomi on liittynyt maiden joukkoon, jotka pyrkivät kasvattamaan kuilua Venäjän kanssa. Pushkovin mukaan Suomi ei ole saavuttanut tällä politiikallaan mitään, vaan menettänyt paljon.

Kuten tiedämme, kaikki Venäjän lausunnot tulee kääntää päinvastoin 😉


Satunnainen:


Vastaavia: