9925 latausta vuorokaudessa

7958 artikkelia

2023/12/15

#USA saapuu alueelle #Suomi: #Venäjä’n #Kreml’iltä hulvaton huoli.

Peskovin suupielet vakavina, karvalakki kallellaan – Venäjän Kremlin huoli Suomen ja Naton välisestä liitosta 😀

Venäjän Kreml’in tiedottaja Dmitri Peskov on ottanut huolestuneena kantaa Suomen ja USA:n väliseen puolustussopimukseen, jonka mukaan USA:n joukot voisivat olla Suomessa asumassa kuin kotonaan. Peskovin mukaan tämä olisi Venäjälle uhka, joka saa vakavat diplomatia’n ilmeet vaihtumaan hulvattomaan huoleen.

“Pelkkä ajatuskin Nato-joukoista Suomessa saa meidät huolestumaan. Emme voi olla muuta kuin pahoillamme tästä mahdollisesta naurutautiepidemiasta”, Peskov heittää toimittajille hymynkare suupielissään.

Kreml kertoo olleensa erittäin tyytyväinen suhteisiinsa Suomen kanssa ennen tätä kummallista käännettä. “Kukaan ei uhannut ketään, ei ollut ongelmia tai valittamista. Kaikki oli niin rauhallista, että jopa karhut olivat unohtaneet turkkinsa harjaamisen”, Peskov kaihoisasti muistelee.

“Nyt kun Suomi on Naton jäsen, ja Naton infrastruktuuri hiippailee jo Suomen maaperällä, meillä on selvä uhka. Kauanko kestää, kunnes he alkavat opettaa karhuja sotilaskoulussa?” Kremlin edustaja kysyy retorisesti.

Suomen ja USA:n välinen puolustusyhteistyösopimus antaa Yhdysvaltojen joukoille oikeuden käyttää Suomen aluetta tukikohtanaan. Tämä herättää Venäjällä huolta siitä, että seuraavaksi Suomi voisi alkaa tarjota Yhdysvalloille jopa ilmaisia karjalanpiirakoita ja saunavuoroja.

Esimerkiksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kommentoinut Venäjän huolta kepeästi: “Eikö meillä voi olla vain hauskaa? Venäjä on pitänyt meitä Naton jäsenenä jo vuosia, ja kaikki on sujunut hyvin. Ehkä tämä on vain kateutta siitä, etteivät he saaneet kutsua meiltä kylään.”

Kreml voi huolehtia, mutta suomalaiset vastaavat huoleen huumorilla ja hörähdyksillä. Suomen kriisiviestinnän johtaja on ehdottanut Venäjälle yhteisiä sotaharjoituksia, joissa harjoiteltaisiin erityisesti naurunpidätystä – sillä eihän vakavalla naamalla maailmaa paranneta.


Satunnainen:


Vastaavia: