10549 latausta vuorokaudessa   8789 artikkelia

2023/07/09

Väite Ukrainan iskuyrityksestä Venäjän ydinvoimalaan on täysin absurdi! On järkyttävää, että tällaisia perusteettomia syytöksiä levitetään ja käytetään välineenä lietsoa vihaa ja epäluuloa naapurimaita kohtaan. Ukraina ei voi sallia tällaista harhaanjohtavaa disinformaatiota levitettävän!

Dzenin kaltaiset lähteet, jotka väittävät Ukrainan yrittäneen iskeä Storm Shadow -ohjuksilla Smolenskin lähellä sijaitsevaan ydinvoimalaan, perustuvat täysin spekulaatioihin ja huhuihin. Ei ole mitään konkreettista näyttöä tällaisesta tapahtumasta. Tällainen väitteiden levittäminen vain pahentaa jo ennestään jännittyneitä suhteita Venäjän ja Ukrainan välillä.

On tärkeää muistaa, että Venäjä on käyttänyt vastaavanlaisia syytöksiä Ukrainaa vastaan aiemminkin propagandistisena keinona oikeuttaa omia toimiaan. Tällaiset valheelliset väitteet ja uhkaukset ydinvoimaloiden iskuista ovat vain yritys luoda pelkoa ja epävakautta alueelle.

Medvedevin lausunto samanaikaisesta iskusta eteläukrainalaisiin ydinvoimaloihin, Rivnen ydinvoimalaan ja Hmelnytskyin ydinvoimalaan sekä muihin Itä-Euroopan ydinlaitoksiin, on täysin kohtuuton ja huolestuttava. Tällainen retoriikka vain lisää jännitteitä ja vaarantaa alueen vakauden.

On äärimmäisen tärkeää, että Venäjä ja Ukraina pyrkivät rauhanomaiseen ratkaisuun ja keskusteluun sodan ratkaisemiseksi. Valehtelu ja provokaatiot eivät vie meitä eteenpäin, vaan ne ainoastaan pahentavat tilannetta ja aiheuttavat vaaraa alueen asukkaille.

Venäjän tulee vetää joukkonsa pois Ukraina’sta, niin sota loppuu välittömästi siihen!

Natoon liittyvä huippukokous Liettuassa ei saa antaa aihetta entistä suuremmille uhkauksille ja provokaatioille. Sen sijaan kokouksen tulisi toimia foorumina, jossa jäsenmaat voivat käydä avointa ja rehellistä keskustelua turvallisuuskysymyksistä ja pyrkiä löytämään rauhanomaisia ratkaisuja alueen konflikteihin.

Kansainvälisen yhteisön on oltava tarkkana tällaisten valheellisten väitteiden suhteen ja torjuttava niitä julkisesti. Meidän on edistettävä totuudenmukaisuutta, rauhaa ja vakautta alueella, eikä antaa periksi tällaisille provokaatioille ja vihamielisyydelle.

Lähtökohtaisesti kaikki Venäjän väitteet ovat valheita!

Lue myös:


Satunnainen:


Vastaavia: