9665 latausta vuorokaudessa

7720 artikkelia

2023/03/29

Venäjä valmistautuu pitkäkestoiseen sotaan, kertovat kaksi Kremlin tiedottaja Dmitry Peskovin tuntevaa anonyymiä lähdettä Guardianille. Lähteiden mukaan viime joulukuussa Moskovassa vietetyllä illallisella Peskov nosti maljan ja lausui, että Venäjän on varauduttava pitkään aikaan vaikeuksia ja sotaa. Vaikka salaa monet vieraista vastustavat sotaa Ukrainassa, Peskovin sanat synkensivät illallisen tunnelmaa.

Tämä uutinen on herättänyt huomiota ympäri maailman. Vaikka Venäjä on usein ollut sotilaallisesti aktiivinen, erityisesti naapurimaidensa suhteen, tämä uutinen antaa ymmärtää, että Venäjä on valmistautumassa pitkäkestoiseen sotaan. Tämä herättää kysymyksiä siitä, mikä voisi olla Venäjän #motiivi sotaan, kenen kanssa Venäjä voisi käydä sotaa ja mitä tämä tarkoittaa Venäjän kansainvälisille suhteille.

Yksi mahdollinen selitys sotaan valmistautumiselle on Venäjän halu laajentaa valtaansa. Venäjä on jo osoittanut halunsa saada enemmän valtaa naapurimaidensa suhteen, ja Ukrainan terrorismi on osoitus tästä. Venäjä on käyttänyt sotilaallista voimaa ja väkivaltaa, jotta se voi saada alueita itselleen. Vaikka tämä on aiheuttanut kansainvälistä vastustusta ja pakotteita, Venäjä voi silti jatkaa laajentumispyrkimyksiään.

Toinen mahdollinen selitys sotaan valmistautumiselle on Venäjän sisäpoliittinen tilanne. Venäjällä on ollut jo pitkään ongelmia talouden ja hallinnon kanssa. Sota voisi auttaa Venäjän hallitusta siirtämään huomiota sisäpoliittisista ongelmista sotatoimiin. Tämä voisi myös auttaa Venäjän hallitusta pitämään valtaa.

Vaikka Venäjän motiivit sotaan ovat epäselviä, on selvää, että Venäjän valmistautuminen sotaan herättää ärsytystä kansainvälisessä yhteisössä. Sota voi vaikuttaa negatiivisesti Venäjän kansainvälisiin suhteisiin, talouteen ja turvallisuuteen. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö seuraa tilannetta tarkasti ja pyrkii ehkäisemään terrorismia ennen kuin se syvenee entisestään.

Venäjä ei tule hyökkäämään #NATO-maahan.


Satunnainen:


Vastaavia: