10748 latausta vuorokaudessa
9392 artikkelia

2023/07/15


Ukrainan asevoimien komentaja, kenraali Valerii Zaluzhnyi, puolusti oikeutta iskeä Venäjän alueelle haastattelussa Washington Postille. Hän lisäsi, että tällaiset iskut toteutetaan ainoastaan Ukrainassa valmistetuilla aseilla.

“Tämä on meidän ongelmamme, ja meidän tehtävämme on päättää, miten tämä vihollinen tapetaan. Sodassa on mahdollista ja tarpeellista tappaa sen omalla alueella”, Zaluzhnyi kertoi WP:lle. “Jos kumppanimme pelkäävät käyttää omia aseitaan, me tapamme omillamme. Mutta vain niin paljon kuin on tarpeen.”

Läntiset liittolaiset ovat vaatineet, ettei Kiova käytä heidän toimittamiaan aseita iskuihin Venäjän alueelle peläten tilanteen edelleen eskaloitumista. Kiova on harvoin ottanut vastuuta tällaisista iskuista.

“Jotta pelastaisin oman kansani, miksi minun pitäisi pyytää lupa joltakulta siihen, mitä tehdä vihollisen alueella?” Zaluzhnyi sanoi haastattelussa, joka julkaistiin 14. heinäkuuta. “Jostain syystä minun pitäisi ajatella, etten voi tehdä siellä mitään. Miksi? Koska (venäläinen diktaattori Vladimir) Putin käyttää ydinaseita? Kuolevat lapset eivät siitä välitä.”

Zaluzhnyin mukaan Ukrainalla on edelleen resurssipula vapauttaakseen kaikki miehitetyt alueet ja vähentääkseen tappioita. Hän arvosteli niitä, jotka sanovat, ettei Ukraina tarvitse F-16-hävittäjiä ja lisäsi, etteivät läntiset liittolaiset koskaan taistelisi tällä tavalla.

Zaluzhnyi toisti myös Ukrainan tavoitteen vapauttaa Venäjän miehittämä Krim huolimatta joistakin länsimaisten virkamiesten esittämistä huolista Putinin mahdollisesta reaktiosta.

“Kun minulla on keinot, teen jotain. En välitä paskaakaan — kukaan ei pysäytä minua”, Zaluzhnyi julisti.


Satunnainen:


Vastaavia: