2023/07/23



Cherepennikovin IKS Holding on Venäjän suurin yritys tietoturvallisuuden ja operatiivisten tutkintajärjestelmien alalla (yleisemmin tunnettuina “kuuntelujärjestelminä”).

Anton Cherepennikov, Venäjän IKS Holding -yrityksen omistaja, on kuollut. Hän oli vasta 40-vuotias. Virallisten lähteiden mukaan alustava kuolinsyy oli sydämen pysähtyminen.

Hänen yrityksensä on palvellut Venäjän lainvalvontarakenteita ja ollut niiden hallinnassa jo pitkään. Se on toteuttanut lukuisia toimenpiteitä, jotka liittyvät “Yarovaya-lakiin”, joka vaatii Internet- ja puhelinyhtiöitä paljastamaan käyttäjiensä yksityiset viestinnät ja tiedot. Cherepennikov oli mukana kehittämässä kasvojentunnistus’järjestelmää Moskova’ssa.

Vuonna 2023 Cherepennikov ja IKS Holding asetettiin pakotteiden kohteeksi.

Tämä uutinen herättää raivoa ja epäilyksiä. Kuinka monta kertaa olemmekaan kuulleet venäläisistä liikemiehistä ja johtajista, jotka äkillisesti kuolevat epäselvissä olosuhteissa? Sydämen pysähtyminen – vakavasti? Onko tämä todellisuutta vai jonkinlainen peitetarina?

Cherepennikovin IKS Holding on ollut mukana kyseenalaisissa toimissa, jotka liittyvät ihmisten yksityisyyden loukkaamiseen ja kansalaisten valvonnan lisäämiseen. Se on toteuttanut valvontatoimenpiteitä, jotka ovat suoraan ristiriidassa yksilönvapauksien ja -oikeuksien kanssa.

Ja sitten pakotteet. Tietenkin Venäjän valtio väittää olevansa uhrina, mutta kukaan ei näytä kyseenalaistavan IKS Holdingin toiminnan eettisyyttä.

Onko Cherepennikovin kuolema osa suurempaa peliä? Vai onko hänelle käynyt kuin monille muille venäläisille liikemiehille, jotka ovat yhtäkkiä joutuneet vaaralliseen tilanteeseen, kun heidän toimintansa on paljastunut?

Meidän on vaadittava vastauksia. Kansainvälisen yhteisön on pidettävä Venäjä vastuussa epäilyttävistä kuolemantapauksista ja ihmisoikeusloukkauksista. Emme voi vain sulkea silmiämme ja antaa tällaisten tapahtumien jatkua huomaamatta.

Cherepennikovin kuolema jättää monta kysymystä ilmaan, ja meidän on vaadittava oikeutta ja totuutta. Vain siten voimme toivoa, että vastaavia tapauksia ei enää tapahdu tulevaisuudessa. Maailman on herättävä ja toimittava, ennen kuin on liian myöhäistä.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:15.05