Etusivu > #Mielenosoitus #Venäjä’n #diplomaatti’teja vastaan: #Huligaani’t yrittävät estää Venäjän #suurlähetystö’n auton etenemisen!

2023/07/25 23:07

Lukuaika: 2 minuuttia


Helsingissä tiistai-iltana ennen seitsemää tapahtui välikohtaus, joka sotki muutoin rauhanomaisen mielenosoituksen Venäjän suurlähetystöä vastaan. Pienen noin 15-20 hengen mielenosoituksen osallistujat tavoittelivat näkyvyyttä ja huomiovaikutusta, mutta yksi huligaani päätti käyttää kyseenalaisia keinoja osoittaakseen mieltään.

Kuohuksissaan oleva mielenosoittaja ryntäsi Venäjän lähetystön autoa kohti Mannerheimintiellä Postitalon kohdalla ja jarrutti auton etenemistä. Häpeällisesti toimien hän esti auton kulkua hetken ajan, aiheuttaen vaaratilanteen sekä häiriötä liikenteelle. On täysin mahdotonta hyväksyä tällaista lainvastaista toimintaa, joka vaarantaa muiden turvallisuuden ja oikeudet osoittaa mieltään rauhanomaisesti.

Kyltti, jota kyseinen mielenosoittaja kantoi, ei tehnyt tilannetta sen oikeutetummaksi. Siinä luki “venäläiset pois Valko-Venäjältä”. Vaikka mielenosoituksilla on paikkansa ja oikeutus, aggressiiviset ja vihamieliset teot eivät ole millään tavoin hyväksyttäviä. On selvää, että Venäjän suurlähetystössä työskentelevät diplomaatit eivät voi olla vastuussa Valko-Venäjän tapahtumista tai päättää kyseisen valtion sisäisistä asioista.

Lisäksi on tärkeää mainita, että auton rekisterikilvestä päätellen kyse oli Venäjän diplomaattiautosta. Suomen CD-rekisterikilvessä sininen pohjaväri ja valkoiset numerot ja kirjaimet viittaavat Venäjän lähetystöön (47). Tämä ei kuitenkaan oikeuta kenenkään häiritsemään tai estämään diplomaattiauton liikkumista

Helsingin poliisin tietämättömyys mielenosoituksesta ja sen järjestämisestä etukäteen on huolestuttavaa. Vaikka oikeus mielenosoituksiin on demokraattisen yhteiskunnan kulmakivi, on myös tärkeää, että nämä tapahtumat hoidetaan vastuullisesti ja sääntöjen puitteissa. Poliisin olisi syytä seurata tarkemmin tällaisia tapahtumia ja varmistaa, että turvallisuutta ja järjestystä ylläpidetään.

Toivon että vastaavanlaiset välikohtaukset eivät toistu tulevaisuudessa. Mielenosoittajien tulisi ymmärtää, että ainoastaan rauhanomainen ja asiallinen ilmaisutapa voi tuoda toivomiaan tuloksia.

On tärkeää, että yhteiskunnassamme vallitsee järjestys ja kunnioitus, vaikka eriäviä mielipiteitä olisikin. Väkivallalla tai huliganismilla ei ole sijaa oikeusvaltio’ssa, eikä sellainen käytös tule saavuttamaan mitään hyvää.

Toivon syvästi, että viranomaiset selvittävät tapahtuneen ja tekevät tarvittavat toimenpiteet vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisemiseksi tulevaisuudessa.